• Rubla a fost declarată unitate monetară în regiunile anexate.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri anexarea a patru regiuni ucrainene.
  • Referendumurile au fost condamnate de comunitatea internațională

Președintele rus Vladimir Putin a înaintat duminică parlamentului un proiect de lege constituțională privind admiterea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie în Federația Rusă, a anunțat presa de stat.

De asemenea, presa de stat rusă a relatat că alegerile parlamentare din cele patru regiuni anexate vor avea loc într-o singură zi de vot, în septembrie 2023. Rubla a fost declarată unitate monetară în aceste regiuni, însă grivna ucraineană va putea fi folosită până la 31 decembrie, se mai arată în raport.

În plus, Curtea Constituțională a Rusiei a aprobat un pachet de documente privind admiterea în Rusia a autoproclamatei Republici Populare Donețk și a Republicii Populare Luhansk (RPL), precum și a regiunilor Herson și Zaporojie

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri anexarea a patru regiuni ucrainene. În perioada 23-27 septembrie, regiunile separatiste ucrainene Donețk și Lugansk și părțile controlate de Rusia din Zaporojie și Herson au organizat referendumuri privind aderarea la Rusia.

Referendumurile au fost condamnate de comunitatea internațională, națiunile europene și SUA calificându-le drept o farsă și afirmând că nu vor fi recunoscute.