• „A fost posibilă salvarea a zeci de persoane, rănite, traumatizate”, a spus Zelenski.
  • În total, Rusia a lansat 30 de rachete care au vizat Dnipro și alte orașe mari.
  • Forțele ucrainene au doborât peste 20 dintre ele în plin zbor.

Președintele rus Vladimir Putin a lăudat duminică „dinamica pozitivă” a invaziei sale în curs în Ucraina, după ce un atac cu rachete rusești a ucis 30 de persoane într-o clădire de apartamente din Dnipro.

Atacul de la Dnipro a făcut parte dintr-un val de atacuri cu rachete pe care Rusia le-a lansat în Ucraina în acest weekend. Primii respondenți au petrecut ore întregi căutând printre dărâmăturile clădirii de apartamente cu 9 etaje distruse în urma atacului. În total, Rusia a lansat 30 de rachete care au vizat Dnipro și alte orașe mari, dar forțele ucrainene au doborât peste 20 dintre ele în plin zbor.

„Există o dinamică pozitivă, totul se desfășoară conform planurilor”, a declarat Putin duminică reporterilor. „Sper că luptătorii noștri ne vor mulțumi mai mult decât o dată”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Lovitura cu rachete de la Dnipro a coincis cu un alt atac asupra capitalei Kiev. Acolo, oficialii ucraineni au raportat pagube la infrastructură, dar nicio victimă civilă. Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, s-a postat pe Twitter pentru a condamna atacurile și a declarat: „Veșnică amintire pentru toți cei ale căror vieți au fost luate de teroarea rusă”.

„A fost posibilă salvarea a zeci de persoane, rănite, traumatizate”, a spus Zelenski. „Printre ei se află și copii; cea mai mică fetiță are 3 ani”.

„Lumea trebuie să oprească răul”, a continuat el, adăugând că îndepărtarea molozului este în curs de desfășurare. „Toate serviciile lucrează. Luptăm pentru fiecare persoană, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei implicați în teroare”.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene, Iurii Ihnat, a declarat presei ucrainene că cel mai probabil rachetele „au zburat pe o traiectorie balistică” din nordul Ucrainei. El a declarat că forțele ucrainene nu au în prezent nicio metodă de doborâre a unor astfel de rachete, cel puțin până când operatorii nu vor fi instruiți în utilizarea rachetelor Patriot ale SUA, pe care administrația președintelui Biden este pregătită să le livreze săptămâna viitoare.