• Financial Times a comparat rata mortalităţii din marile oraşe, din ultimii ani, şi a descoperit că anul acesta au fost înregistrate mult mai multe decese.
  • Ministerul rus al Sănătăţii recunoaşte că nu toţi cei infectaţi cu SARS CoV 2 vor avea listată la cauza morţii acest virus.
  • Rusia a raportat până  acum peste 220.000 de cazuri de coronavirus şi puţin peste 2.000 de morţi. 

Într-o analiză Financial Times, jurnaliștii spun că Rusia ascunde numărul real al morților de Covid-19, iar cifra reală ar fi cu mult mai mare. Aceștia au comparat rata mortalităţii din marile oraşe, din ultimii ani, şi a descoperit că anul acesta au fost înregistrate mult mai multe decese.

Este vorba de 1.444 mai multe morţi, decât media pe ultimii ani. Potrivit Financial Times, dacă toate aceste decese ar fi puse pe seama Covid-19, bilanţul victimelor ar creşte cu 70%.

De la Kremlin, Vladimir Putin susţine că epidemia este ţinută sub control. Asta în ciuda faptului că în fiecare zi sunt raportate peste 10.000 de cazuri noi.

Recomandări

GENERAȚIA RISCULUI
AU FĂCUT PACE DIN VORBE
GAME OF THRONES LA COTROCENI
UNDE-S ELEVII? NU-S ELEVII!
PUTIN ÎL VIZITEAZĂ PE KIM
NETANYAHU DIZOLVĂ CABINETUL

Ministerul rus al Sănătăţii a recunoscut că infecţia cu coronavirus nu este trecută la cauza morţii în cazul tuturor celor decedaţi, mai ales dacă aceştia au alte boli asociate.

Sursa foto: Profimedia