• Putin: „Maia Sandu este şi cetăţean al României”
  • Putin a ameninţat România de mai multe ori
  • Putin: ”Cine a vrut să-l otrăvească pe Navalnîi ar fi dus treaba până la capăt”
  • Putin a fost la Bucureşti în 2008, la summitul NATO

Vladimir Putin a pronunţat din nou cuvântul România. La conferinţa anuală de presă, a fost întrebat ce crede despre solicitarea Maiei Sandu ca ruşii să-şi scoată soldaţii şi tancurile din Transnistria.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „Maia Sandu, care a fost aleasă acum și căreia îi doresc toate cele bune, îi doresc succes în munca ei, dar, ca reprezentant al anumitei puteri politice, ea nu a spus nimic nou. Maia Sandu este președintele Moldovei, dar, în același timp, este și cetățean al României.”

„Maia Sandu este şi cetăţean al României”, asta a spus Putin, o aluzie că Sandu ar reprezenta interesele României în Republica Moldova. În alte discursuri, Putin ne-a ameninţat direct. De cele mai multe ori, a fost deranjat de sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Vladimir Putin, 2016: „Dacă, ieri, unele părți din teritoriul României nu știau ce înseamnă să fii în raza de acţiune, astăzi va trebui ca noi să întreprindem anumite acțiuni care să ne asigure securitatea.”

Vladimir Putin, 2016: „Instalarea sistemul antirachetă american în România are efecte negative. Situaţia se înrăutăţeşte. Mă refer la punerea în funcțiune a unei stații radar în România.”

Putin a fost la Bucureşti în aprilie 2008, prima şi singura vizită a unui preşedinte al Rusiei la Bucureşti după 1990. Şeful de la Kremlin a venit aici cu ocazia summitului NATO. Iar în 2003, preşedintele Iliescu a mers la Moscova. La Kremlin, pe atunci, era tot Putin.

Revenind la conferinţa de azi… Președintele Rusiei a negat că serviciile secrete ruseşti l-ar fi otrăvit pe Navalnîi: „Ar fi dus treaba până la capăt”, a mai spus Putin.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Aceasta este legitimarea materialelor serviciilor speciale americane. Dacă aceasta este aşa, şi sunt sigur că este aşa, aceasta înseamnă că acest „pacient de la clinica din Berlin” este susţinut de serviciile speciale americane. Iar dacă acest lucru este adevărat, atunci e foarte curioasă situaţia, atunci serviciile speciale ruse trebuie să-l supravegheze. Dar sigur că nu înseamnă că trebuie otrăvit. Cine are nevoie de asta?! Dacă cineva din cadrul serviicilor rusești chiar ar fi vrut să-l otrăvească, probabil că ar fi dus treaba până la capăt.”