• Mii de protestatari au ieșit pe străzi în orașul Khabarovsk din estul îndepărtat al Rusiei
  • Oamenii sunt nemulțumiți de gestionarea administrației Putin privind o criză regională, dar și de presupusa otrăvire a lui Navalnîi
  • „Putin, bea niște ceai”, s-a auzit pe străzile din Khabarosvk

Mii de oameni au ieșit în stradă, în orașul Khabarovsk, din estul îndepărtat al Rusiei, pentru a protesta împotriva lui Putin, relatează Reuters.

Protestatarii sunt nemulțumiți de modul în care Kremlinul a gestionat o criză politică regională, dar și de presupusa otrăvire a lui Navalnîi, un critic vocal al lui Putin, care ar fi băut ceai otrăvit înainte să se îmbarce într-o cursă aeriană.

„Putin, bea niște ceai”, au cântat protestatarii, care au ocupat centrul orașului.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, a fost transportat de urgență în Germania, după ce s-a simțit rău în timpul unui zbor de la Moscova la Tomsk. Acum, el se află în comă indusă la un spital din Berlin.

Protestele din Khabarovsk au început pe 9 iulie, după ce guvernatorul regiunii a fost arestat pentru omor, acuzații pe care Sergei Furgal le respinge. Protestatarii sunt de părere că măsura detenției este una motivată politic, iar vocile străzii acuză Kremlinul de represiune și dictatură.