• După ce raidurile de rachete rusești au lovit capitala Ucrainei, Kiev, la începutul acestei săptămâni, Putin caută să escaladeze și mai mult războiul prin aducerea potențială a Corpului Gărzilor Revoluționare Islamice.
  • Centrul de Rezistență Ucraineană a raportat că forțele ruse au adus un număr nespecificat de instructori iranieni la Dzankoi, în Crimeea, și în portul Zalizniy și Hladivtsi, în regiunea Kherson.
  • Este posibil ca Putin să fi adus aceste forțe armate pentru a antrena trupele rusești și a putea utiliza dronele Shahed-136.

În urma atacurilor cu rachete care au vizat Kievul la începutul acestei săptămâni, Putin ar putea căuta să escaladeze și mai mult conflictul prin recrutarea de personal afiliat Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) din Iran. Este posibil ca Vladimir Putin să fi adus aceste forțe armate în zonele ocupate din Ucraina pentru a antrena trupele rusești și a putea utiliza dronele Shahed-136.

Miercuri (12 octombrie), Centrul de Rezistență Ucraineană a raportat că forțele ruse au adus un număr nespecificat de instructori iranieni la Dzankoi, în Crimeea, și în portul Zalizniy și Hladivtsi, în regiunea Kherson.

Centrul crede că recrutarea lor în regiunile ocupate din Ucraina a fost într-adevăr pentru a învăța forțele rusești cum să folosească dronele de atac Shahed-136, care vor fi folosite asupra țintelor civile. Centrul de Rezistență a declarat că instructorii iranieni controlează direct lansarea dronelor în regiuni precum Mykolaiv și Odesa.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
AI 2% ȘANSE SĂ AI BILET LA ERAS TOUR
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

IRGC este principalul operator al inventarului de drone al Iranului, ceea ce face probabil ca instructorii iranieni de drone să fie potențial membri ai IRGC sau personal afiliat la IRGC. SUA, care se opune activităților IRGC – care sunt cunoscute și sub numele de Sepah – consideră IRGC drept organizație teroristă din aprilie 2019, în timp ce au existat rapoarte care au afirmat că unii oficiali de top ai CIA și Pentagonului s-au opus poziției națiunii.

Această desemnare a fost criticată de guverne, inclusiv Turcia, Irak și China, precum și de Adunarea Consultativă Islamică, parlamentul iranian, unde membrii au purtat uniformele IRGC în semn de protest față de punctul de vedere al SUA.

În pofida poziției SUA în această privință, IRGC nu a fost niciodată, de fapt, desemnat ca organizație teroristă de către ONU. De asemenea, nici Uniunea Europeană nu a recunoscut IRGC ca grup terorist, însă a instituit sancțiuni împotriva organizației.