• Vladimir Putin: „Campania electorală din Federația Rusă din septembrie a fost deschisă, competitivă și curată”.
  • Potrivit acestuia, „din păcate, există destulă prostie cu mobilizarea parțială, problemele acolo, se pare, se acumulează de destul de mult timp”.
  • „Guvernatorii ar trebui să monitorizeze situația nu conform rapoartelor de hârtie, ci după părerea reală a oamenilor – aceasta este garanția stabilității în societate”, a spus liderul rus.

Răspunsurile vor fi dure și vor fi pe măsura nivelului de amenințare la adresa Rusiei, a declarat Putin. „În această dimineață, la propunerea Ministerului Apărării și în baza planurilor Statului Major General, a fost lansată o lovitură împotriva teritoriului Ucrainei. Dacă atacurile teroriste vor continua, răspunsurile vor fi dure și vor fi pe măsura amenințării”.

Președintele rus Vladimir Putin a avut o întrevedere cu guvernatorii aleși în septembrie. În cadrul întrevederii, el a făcut apel la șefii de regiuni să țină sub control problemele respectării legii cu mobilizare parțială și sprijin pentru familiile mobilizaților. Potrivit acestuia, „din păcate, există destulă prostie cu mobilizarea parțială, problemele acolo, se pare, se acumulează de destul de mult timp”.

„Vă cer să țineți sub control constant problemele respectării legii în timpul mobilizării parțiale, precum și să acordați asistența și sprijinul necesar familiilor mobilizaților”, a spus Vladimir Putin în cadrul unei conferințe telefonice cu guvernatorii.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Aici, din păcate, avem destulă prostie, de fapt, cum, din păcate, repet încă o dată, se întâmplă des în alte domenii. Dar dacă nu am fi început să o facem așa cum o facem acum, nu am fi văzut niciodată problemele care s-au acumulat acolo și, aparent, s-au acumulat de destul de mult timp”, a adăugat Putin. Potrivit lui, acesta este „un motiv bun pentru a face față tuturor acestor probleme”.

„Federația Rusă se confruntă cu presiuni externe, asta impune o responsabilitate specială șefilor de regiuni. Guvernatorii ar trebui să țină sub control respectarea legislației pe perioada mobilizării parțiale. Toate deciziile luate privind mobilizarea parțială, inclusiv garanțiile sociale și plățile către militari, trebuie respectate cu strictețe. Șefii de regiuni trebuie să asigure funcționarea economiilor regionale, în ciuda sancțiunilor. Îndeplinirea tuturor obligațiilor sociale este în prim-plan, în ciuda sancțiunilor dure”, a declarat Putin.