• Acest lucru vine într-un moment în care Putin pare din ce în ce mai izolat.
  • Președintele rus se confruntă cu un control sporit și vede cum scade sprijinul pentru războiul său din Ucraina.
  • Este pentru prima dată când o astfel de întrerupere a protocolului are loc sub conducerea lui Putin.

Președintele rus Vladimir Putin va lipsi de la conferința sa anuală de presă de Anul Nou, a anunțat Kremlinul. Speculațiile sunt numeroase ca urmare a întreruperii protocolului tradițional, în cadrul căruia liderul rus susține o conferință de presă maraton urmată de o recepție în interiorul Kremlinului.

Anul acesta, însă, evenimentul televizat – care are loc de obicei între 14 și 23 decembrie și care acționează ca un exercițiu de PR pentru Putin și guvernul său – a fost anulat. Vestea vine pe fondul presiunii tot mai mari din interiorul propriei sale țări, în condițiile în care sprijinul pentru războiul din Ucraina și pentru conducerea sa continuă să scadă.

Este pentru prima dată când o astfel de întrerupere a protocolului are loc sub conducerea lui Putin.
Anunțul de luni urmează unui val tot mai mare de nemulțumire din interiorul Rusiei. Este un eveniment la care participă în mod normal aproximativ 500 de jurnaliști – atât naționali, cât și internaționali.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, mulți speculează că o astfel de anulare este o încercare de a evita întrebările incomode din partea membrilor presei tradiționale loiale a Rusiei, minimizând în același timp jena publică.

În ceea ce privește marea conferință de presă – da, nu va fi niciuna până la Anul Nou”, a declarat purtătorul de cuvânt al Rusiei, Dmitri Peskov. Acesta a adăugat că Putin va găsi o modalitate” de a comunica cu piscina” de la Kremlin – un termen folosit pentru a descrie jurnaliștii care participă la astfel de evenimente, dintre care mulți tind să fie membri ai presei de stat.

Acest lucru vine într-un moment în care Putin pare din ce în ce mai izolat, se confruntă cu un control sporit și vede cum scade sprijinul pentru războiul său din Ucraina.