• Discuţia telefonică a premierului Mario Draghi cu Vladimir Putin s-a concentrat pe situaţia din Ucraina, pe criza alimentară internaţională şi pe criza energetică.
  • Putin a subliniat că Rusia este pregătită să contribuie „semnificativ” la depăşirea crizei alimentare mondiale, condiţionând acest lucru de „anularea de către Occident a restricţiilor motivate politic impuse Rusiei”.
  • Putin a mai acuzat autorităţile ucrainene că nu sunt de acord cu deschiderea de coridoare umanitare spre porturile din Marea Azov şi Marea Neagră pentru circulaţia navelor cu cereale.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut joi, într-o conversaţie cu premierul Italiei, Mario Draghi, anularea sancţiunilor antiruse impuse de Occident şi a acuzat autorităţile ucrainene că nu acceptă culoare umanitare pentru exporturile de cereale pe Marea Neagră.

Discuţia telefonică a premierului Mario Draghi cu Vladimir Putin s-a concentrat pe situaţia din Ucraina, pe criza alimentară internaţională şi pe criza energetică, anunţă Guvernul de la Roma.

Potrivit Preşedinţiei Rusiei, Vladimir Putin i-a oferit asigurări premierului Mario Draghi că Rusia va continua să furnizeze gaze Italiei „la preţurile prevăzute în contracte”.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Vladimir Putin a subliniat că Rusia este pregătită să contribuie „semnificativ” la depăşirea crizei alimentare mondiale, condiţionând însă acest lucru de „anularea de către Occident a restricţiilor motivate politic impuse Rusiei”, precizează Kremlinul, conform agenţiei italiene Adnkronos.

Vladimir Putin a acuzat autorităţile ucrainene că nu sunt de acord cu deschiderea de coridoare umanitare spre porturile din Marea Azov şi Marea Neagră pentru circulaţia navelor cu cereale.

„Criza alimentară a fost exacerbată de restricţiile antiruse impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană”, i-a spus Vladimir Putin lui Mario Draghi.

Premierul Italiei i-a cerut lui Vladimir Putin găsirea în mod urgent a unei soluţii negociate pentru oprirea confruntărilor militare în Ucraina.

Administraţia Vladimir Putin a reafirmat, miercuri după-amiază, oferta de a permite redeschiderea porturilor ucrainene dacă naţiunile occidentale anulează o parte din sancţiunile antiruse, dar Kievul a denunţat „şantajul” Moscovei, părând să critice inclusiv abordarea Uniunii Europene, care a propus negocieri cu Moscova.

Numeroase ţări din Africa şi Orientul Mijlociu sunt dependente de cerealele din Ucraina şi riscă să fie afectate grav de blocada navală impusă de Rusia.