• Vladimir Putin ar fi ordonat anularea asaltului final asupra uzinei Azovstal din Mariupol, ultima fortăreață a Batalionului Azov din oraș.
  • Conform agenției de presă TASS, Putin le-a ordonat generalilor săi să blocheze zona industrială, în speranța că cei blocați acolo se vor preda.
  • În contradicție cu cele transmise de Putin, liderul cecen Ramzan Kadyrov se laudă pe social media că uzina va fi capturată până la finele zilei.

Vladimir Putin ar fi ordonat anularea asaltului final asupra uzinei Azovstal din Mariupol, ultima fortăreață a Batalionului Azov din oraș, cel mai probabil pentru a nu mai exista victime în rândul armatei sale.

Președintele Rusiei le-a cerut, în schimb, soldaților săi să blocheze total zona industrial și să nu mai permită nici unei „muște să zboare” în zonă. Agenția rusă TASS a subliniat importanța deciziei liderului de la Kremlin, în vederea salvării vieților de soldați ruși.

Mai mult, Vladimir Putin a garantat soldaților ucraineni care se vor  preda la Azovstal că li se va garanta viața și un „tratament decent”. Valoarea cuvintelor lui Putin ar putea avea valoare mica în ochii Batalionului Azov, „neo-naziștii” pe care Putin vrea să-I extermine fără nicio ascundere.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În contradicție cu declarațiile lui Putin, liderul cecen Ramzan Kadyrov se laudă pe rețelele sociale că uzina Azovstal va fi cucerită până la finele zilei de joi, 21 aprilie.

Uzina Azovstal va fi complet sub controlul forțelor armate ale Federației Ruse după-amiază”, s-a lăudat Kadyrov într-o înregistrare audio. Declarațiile dictatorului cecen sunt privite mereu cu scepticism de către Occident, în condițiile în care căderea Mariupolului este anunțată săptămânal. Mai mult, soldații lui Kadyrov au fost botezați soldații Tik Tok pentru că sunt extremi de activi pe această rețea de socializare, unde deseori publică videoclipuri cu ei luptându-se cu clădiri goale.

După aproape două luni de război în Ucraina, armata rusă nu a reușit să cucerească orașul cheie Mariupol.  Deși au ras de pe fața pământului întregul oraș, câteva mii de soldați și civili au rămas baricadați în subsolurile uzinei Avostal, o adevărată fortăreață.