• Administraţia Putin a avertizat că eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în NATO nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei
  • Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt ,,erori” care vor avea ,,consecinţe semnificative” .
  • Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică ,,încrezător” NATO va ajunge la un acord pentru admiterea țărilor scandinave.

Eventuala integrare a Finlandei şi Suediei în Alianţa Nord-Atlantică nu va contribui la îmbunătăţirea securităţii Europei, a avertizat luni Administraţia Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro.

Suntem convinşi că intrarea Finlandei şi Suediei în NATO nu va consolida şi nici nu va îmbunătăţi arhitectura de securitate a continentului nostru” , a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Reprezentantul Kremlinului a exprimat ,,preocupare” în legătură cu deciziile Finlandei şi Suediei de a cere aderarea la NATO şi a atras atenţia că Rusia va urmări atent ,,implicaţiile în materie de securitate” .

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Luni dimineaţă, Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a avertizat că deciziile Finlandei şi Suediei sunt ,,erori” care vor avea ,,consecinţe semnificative” .

Guvernul Suediei a anunţat luni că a informat oficial Palatul Regal de la Stockholm despre decizia de a depune cerere pentru aderarea la NATO. La rândul său, Finlanda a decis săptămâna trecută depunerea unei cereri privind aderarea la NATO, în contextul temerilor privind activităţile militare ale Rusiei.

Secretarul de Stat american, Antony Blinken, s-a declarat duminică ,,încrezător” că Alianţa Nord-Atlantică va ajunge la un acord pentru admiterea Finlandei şi Suediei, în pofida obiecţiilor formulate de Turcia.