Putin laudă armamentul rusesc și anunță că este pregătit să ofere arme moderne aliaților săi din America Latină, Asia și Africa

  • Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni că Moscova apreciază legăturile sale cu ţările din America Latină, Asia şi Africa.
  • Putin a adăugat că este pregătită să ofere arme moderne aliaţilor săi.
  • Putin a folosit un discurs la o expoziţie de armament de lângă Moscova pentru a se lăuda cu capacităţile avansate ale Rusiei în materie de armament.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat luni că Moscova apreciază legăturile sale cu ţările din America Latină, Asia şi Africa şi că este pregătită să ofere arme moderne aliaţilor săi.

Putin a folosit un discurs la o expoziţie de armament de lângă Moscova pentru a se lăuda cu capacităţile avansate ale Rusiei în materie de armament şi pentru a-şi declara dorinţa de a împărtăşi tehnologia cu ţările care gândesc la fel, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

„Suntem pregătiţi să oferim aliaţilor noştri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic la vehicule blindate şi artilerie până la avioane de luptă şi vehicule aeriene fără pilot”, a declarat Putin la ceremonia de deschidere a forumului „Army-2022″ de lângă Moscova.

„Aproape toate au fost folosite de mai multe ori în operaţiuni reale de luptă”.

El vorbea după aproape şase luni de război al Rusiei în Ucraina, unde Moscova a suferit eşecuri repetate şi pierderi grele.

Analiştii militari occidentali spun că performanţele slabe ale trupelor şi armamentului rusesc ar putea face ca exporturile sale de arme să devină mai puţin atractive pentru potenţialii cumpărători, cum ar fi India, care s-au bazat foarte mult pe tehnologia sa în trecut.

Autor: Iulian Moșneagu