• Vladimir Putin consideră că ar fi „inacceptabil“ ca Emmanuel Macron și Angela Merkel să intervină în problema politică din Belarus
  • Președintele rus i-a avertizat pe Macron și pe Merkel că astfel de încercări ar provoca o amploare a crizei
  • Putin a făcut avertismentele în timpul unor conversații telefonice cu cei doi

Vladimir Putin e de părere că încercările cancelarului german Angela Merkel şi ale omologului francez, Emmanuel Macron, de a interveni în problema politică din Belarus ar fi „inacceptabile“.

Orice astfel de încercări ar provoca o ecaladare a crizei politice din Belarus, i-a transmis Putin lui Merkel în timpul unui apel telefonic, a transmis Kremlinul într-un comunicat, scrie Reuters.

Președintele rus l-a avertizat și pe omologul său, Emmanuel Macron, că intervenţia în problemele interne din Belarus sau exercitarea presiunii asupra conducerii ţării ar fi „inacceptabilă“. Observațiile făcute de Putin în timpul unei conversații telefonice cu Macron au reprezentat ecoul comentariilor anterioare adresate cancelarului german, scrie Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Aleksandr Lukaşenko, liderul Belarusului, a oferit marţi medalii şefilor forţelor de ordine pentru „serviciul impecabil“, recunoscând astfel ajutorul primit în dispersarea protestatarilor care scandează de 10 zile pentru demisia dictatorului.