• Girkin este un fost ofițer de informații rus care a jucat un rol important în anexarea Crimeei de către Rusia în 2014.
  • Girkin a povestit unei audiențe din Sankt Petersburg cum a prezis în mai 2022 că Rusia a eșuat deja.
  • El a descris efortul militar rusesc ca fiind un eșec total.

Bloggerul militar rus Igor Girkin a lansat ultima sa ofensivă împotriva modului în care președintele rus Vladimir Putin își conduce invazia în Ucraina. Cunoscut și sub numele de Igor Strelkov, Girkin este un fost ofițer de informații rus care a jucat un rol important în anexarea Crimeei de către Rusia în 2014 și în conflictul din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

El a făcut evaluări perspicace, dar deloc măgulitoare, ale eșecurilor militare ale Rusiei în Ucraina și a prezentat opiniile sale despre deficiențele militare ale lui Putin și ale comandanților săi.

Într-o înregistrare video postată luni pe canalul său de socializare Telegram, Girkin a povestit unei audiențe din Sankt Petersburg cum a prezis în mai 2022 că Rusia a eșuat” deja în ceea ce numește o operațiune militară specială”, deoarece nu exista o mobilizare în curs de desfășurare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Pe parcursul războiului, el a spus că producția rusă s-a prăbușit”, citând lipsa accesului la aprovizionarea externă. El a țintit apoi generalii și birocrații” ruși care conduc efortul de război al Moscovei. În opinia sa, cu acești oameni la conducere, este imposibil să se desfășoare o mobilizare reală, o pregătire reală sau să avem un război real”.

Deși Putin a anunțat un proiect în septembrie, a fost pusă o frână” la convocare, reiterând o opinie a multor bloggeri militari ruși care spun că țara ar trebui să fie pusă pe picior de război complet. Girkin consideră că forțele armate ruse nu se pot descurca cu personalul pe care îl au.

De aceea, președintele nostru s-a retras complet din conducerea operațiunii militare speciale și a delegat-o ministrului apărării (Serghei Șoigu), care și-a pregătit prost armata”, a declarat Girkin, dacă se poate numi pregătire”.