UPDATE 18.46

Putin și-a încheiat conferința de presă: „De ce crezi că binele ar trebui să fie întotdeauna neputincios?”, „Nu cred. Cred că binele implică capacitatea de a te apăra. Vom începe de la acest lucru.”

UPDATE 18.43

Putin: „Cea mai bună soluție ar fi ca actualele autorități de la Kiev să renunțe la apartenența la NATO și să adere la neutralitate. Ucraina are totul pentru a rezolva toate problemele cu armele nucleare, doar că sistemul de îmbogățire a uraniului nu este suficient, dar este o chestiune de tehnologie”.

La întrebarea cât de departe sunt gata să meargă trupele ruse, Vladimir Putin a spus: „Este imposibil să preziceți acțiuni posibile specifice, depinde de situație”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

UPDATE 18.34

Autorităţile ucrainene au declarat public că nu vor respecta acordurile de la Minsk, iar Rusia nu mai poate tolera genocidul populaţiei din Donbass, a spus Putin. Putin a subliniat că Rusia este categoric împotriva aderării Ucrainei la NATO, cea mai bună soluție ar fi refuzul Kievului de a adera la alianță.

„Rusia va oferi asistență militară RPD și LPR. Rusia a recunoscut DNR și LNR în limitele stabilite de constituțiile lor”, a confirmat Putin.

UPDATE 18.32

Putin despre utilizarea forțelor armate rusești în Donbass: „Dacă este necesar, ne vom îndeplini angajamentele. Sperăm ca toate disputele de la granița dintre DPR și LPR să fie rezolvate prin negocieri, acest lucru este imposibil acum, dar pe viitor va funcționa”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Nu putem aștepta să moară oamenii de pe aceste teritorii. Rusia a fost interesată de implementarea acordurilor de la Minsk pentru că este rezultatul unui compromis. Liderul DNR Zakharcenko a fost ucis în 2018 de un membru al serviciilor speciale ale Ucrainei. Europa nu a reușit să forțeze Kievul să îndeplinească acordurile de la Minsk, așa că Rusia a fost nevoită să decidă să recunoască DNR și LNR. Acordurile de la Minsk nu mai există. Rusia, recunoscând aceste republici, a recunoscut toate documentele, inclusiv constituția, care indică granițele acestora”, a declarat Vladimir Putin.

Consiliul Federației a aprobat solicitiarea lui Vladimir Putin de folosire a Forțelor Armate Ruse în străinătate, în afara tarii, în Donbass.

Matvienko anunță după aprobare că trupele ruse de menținere a păcii vor fi trimise în curand în Donbas.