• Putin: „Fac apel la antreprenorii care sunt angajați în acest tip de activitate să se implice mai mult și să se asigure că se produce cantitatea necesară de vaccin rusesc”
  • Rusia a aprobat utilizarea pe scară largă a vaccinului în august, în ciuda faptului că este în prezent în curs de studii de fază 3 pentru a-și stabili siguranța și eficacitatea
  • Rusia ar putea produce 5 până la 6 milioane de doze de Sputnik V pe lună până în decembrie

Fac apel la antreprenorii care sunt angajați în acest tip de activitate să se implice mai mult și să se asigure că se produce cantitatea necesară de vaccin rusesc”, a declarat Putin la o reuniune a Sindicatului Industriaşilor şi Antreprenorilor din Rusia, relatează Bloomberg, citând agenția de presă RIA Novosti din Rusia.

Putin le-a spus liderilor RSPP – cel mai mare grup de lobby din Rusia – că vaccinul Sputnik V este „o afacere bună, iar componenta umanitară este clară”, adăugând că ar putea câștiga venituri de 100 de miliarde de dolari în întreaga lume, a raportat RIA.

Vaccinul, dezvoltat de Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova și Fondul Rus de Investiții Directe, s-a confruntat cu obstacole, pe măsură ce producătorii de medicamente din întreaga lume au sporit producția la rândul lor.

Kirill Dmitriev, șeful RDIF, a declarat în iulie că fondul urmărește să producă 30 de milioane de doze anul acesta, în timp ce ministrul Industriei Denis Manturov a spus săptămâna trecută că atingerea unui astfel de nivel este „imposibilă”, adăugând că Rusia nu va produce mai mult de 2,3 milioane până la sfârșitul anului.

Miercuri, directorul Gamaleya, Alexander Gintsburg, a estimat că Rusia ar putea produce 5 până la 6 milioane de doze de Sputnik V pe lună până în decembrie, a raportat Tass.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Rusia a aprobat utilizarea pe scară largă a vaccinului în august, în ciuda faptului că este în prezent în curs de studii de fază 3 pentru a-și stabili siguranța și eficacitatea. Kremlinul a pus mari speranțe în vaccinul Sputnik V, sperând ca acesta să desemneze Rusia ca lider global în lupta împotriva pandemiei.

RDIF, care comercializează vaccinul la nivel global, spune că peste 50 de țări și-au exprimat interesul față de Sputnik V – înregistrând comenzi pentru 1,2 miliarde de doze.