• Liderul chinez Xi Jinping îi va ura joi bun venit în China lui Vladimir Putin, în cea de-a doua vizită a președintelui rus în mai puțin de un an.
  • Întâlnirea lor are loc cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale americane.
  • Vizita are loc, de asemenea, în contextul în care cei doi lideri acționează în cadrul a ceea ce observatorii spun că este o coordonare slabă, dar în creștere, a intereselor dintre Iran și Coreea de Nord.

Liderul chinez Xi Jinping îi va ura joi bun venit în China lui Vladimir Putin, în cea de-a doua vizită a președintelui rus în mai puțin de un an, scrie CNN. Aceste vizite sunt cel mai recent semn al relațiilor în continuă dezvoltare dintre cele două țări.

Putin va sosi în China la puțin peste o săptămână de la intrarea într-un nou mandat, prelungindu-și dominația autocratică până în 2030, un rezultat al unor alegeri nerecunoscute de multe democrații externe.

Vizita sa, care va avea loc la 16-17 mai, potrivit presei de stat chineze, reflectă vizită de stat a lui Xi la Moscova cu puțin peste un an în urmă, unde acesta a marcat începerea unui nou mandat de președinte – ca și Putin, după ce a rescris regulile privind durata mandatului liderilor.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Întâlnirea lor are loc cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale americane și în condițiile în care Washingtonul se confruntă cu reacții internaționale tot mai dureroase din cauza sprijinului său pentru războiul Israelului din Gaza. Potrivit CNN, reuniunea va oferi o platformă pentru ca liderii să discute despre modul în care toate acestea pot contribui la viziunea lor comună de a degrada și de a oferi o alternativă la puterea americană.

Vizita are loc, de asemenea, în contextul în care cei doi lideri acționează în cadrul a ceea ce observatorii spun că este o coordonare slabă, dar în creștere, a intereselor dintre Iran și Coreea de Nord, țări declarate antiamericane.

Citește și