• Putin și Naftali Bennett, premierul Israelului, au avut o întrevedere pe tema războiului în după-amiaza zilei de sâmbătă.
  • Cei doi oameni politici s-au întâlnit la Kremlin.
  • Naftali Bennett a spus că este dispus să intermedieze eventualele negocieri dintre Rusia și Ucraina.

Putin și Naftali Bennett, premierul Israelului, au avut o întrevedere pe tema războiului care durează de mai bine de o săptămână. Întâlnirea dintre aceștia a avut loc sâmbătă după-amiază, la Kremlin, conform agenției Interfax.

Discută despre situaţia din Ucraina„, a precizat Dmitri Peskov. Guvernul israelian a confirmat că Naftali Bennett se află la Moscova. „Premierul israelian a decolat dimineaţă spre Moscova, ca urmare a conversaţiei cu Vladimir Putin de miercuri„, a comunicat Biroul premierului israelian, citat de cotidianul The Times of Israel.

Naftali Bennett este însoţit la Moscova de ministrul Locuinţelor, Zeev Elkin, de Eyal Hulata, consilierul pentru Siguranţă Naţională, şi de consilierul pentru Afaceri diplomatice, Shimrit Meir. Naftali Bennett i-a transmis, în urmă cu câteva zile, preşedintelui Vladimir Putin disponibilitatea de a intermedia eventuale negocieri pentru oprirea confruntărilor militare între Rusia şi Ucraina.

Recomandări

LE FACEM FAȚĂ?
CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
A VĂZUT MOARTEA CU OCHII
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut Guvernului israelian, la începutul conflictului militar, să medieze eventuale negocieri de pace între Ucraina şi Rusia, conform Mediafax.

Putin condamnă sancțiunile împotriva Rusiei

Putin a considerat dificilă decizia de a efectua o operațiune specială în Ucraina. „Între 13.000 și 14.000 de oameni au fost uciși în Donbass din 2014, fără ca Occidentul să observe”, a spus Putin.

Putin a spus că Rusia încearcă să rezolve conflictul din Ucraina într-un mod pașnic, anunțând că a fost necesar să-i lăsăm pe Donbass să vorbească rusă și să trăiască în felul lor, dar au organizat o blocadă.

Consecințele unui conflict între Rusia și NATO, dacă s-ar întâmpla, „sunt clare pentru toată lumea”, a spus Putin. Liderul rus a numit acuzațiile conform cărora Rusia nu va pune în aplicare acordurile de la Minsk un teatru al absurdității.

Ucraina are competențe nucleare și de rachete încă din vremea sovietică. Așadar, crearea de arme nucleare de către Ucraina este reală. Din momentul creării de arme nucleare acolo, soarta Rusiei va fi diferită”, a declarat președintele rus.