• Șeful Kremlinului a afirmat că elitele lumii occidentale sunt în prezent „panicate” de faptul că alte centre de dezvoltare globală își prezintă viziunea lor asupra viitorului.
  • Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (…) Atât la nivel local, cât și la nivel global se pun bazele și principiile unei ordini mondiale armonioase și mai echitabile, orientate spre societate și securitate, o alternativă la cea existentă, a spus Vladimir Putin.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor și că se creează o nouă ordine mondială, care va fi „mai echitabilă”.

„Occidentul nu poate oferi lumii modelul său de viitor (…) Atât la nivel local, cât și la nivel global se pun bazele și principiile unei ordini mondiale armonioase și mai echitabile, orientate spre societate și securitate, o alternativă la cea existentă”, a spus el, în cadrul unui forum la Moscova, conform 20Minutos.

Această nouă ordine mondială, potrivit lui Putin, vine să înlocuiască lumea unipolară care, „prin natura sa, frânează dezvoltarea civilizației”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Șeful Kremlinului a afirmat că elitele lumii occidentale sunt în prezent „panicate” de faptul că alte centre de dezvoltare globală își prezintă viziunea lor asupra viitorului.

„Indiferent cât de mult încearcă elitele occidentale și așa-numitele elite supranaționale să păstreze ordinea existentă a lucrurilor, se apropie o nouă eră, o nouă etapă în istoria lumii. Numai statele cu adevărat suverane pot garanta o dinamică de creștere ridicată”, a subliniat el.