• Putin: „Prietenii spun că nu m-am schimbat deloc
  • Putin: „Nu beau bere. De la bere creşte burtica
  • Putin: „În timpul unei partide de hockei slăbesc 1,5-2 kilograme
  • Rusia a testat cu succes o rachetă hipersonică, de ziua lui Putin

Ruşii îşi sărbătoresc ţarul. 68 de ani împlineşte azi Vladimir Putin, omul care-i conduce cu o mână de fier. Cu ocazia asta, agenţia de presă TASS a publicat un interviu cu şeful de la Kremlin, în care acesta vorbeşte despre chestiuni personale.

Răspunsuri în stilul cu care ne-a obișnuit

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Două zile la rând am jucat hochei. Am cam exagerat. În timpul unei partide de hochei slăbesc 1,5-2 kilograme. Prietenii mei, pe care-i ştiu încă de la şcoală, la universitate, spun că, practic, nu m-am schimbat. Câteodată, ai impresia că din om te transformi în funcţie. Eu cred, totuşi, că reuşesc să-mi păstrez calităţile umane. Mă străduiesc să nu beau bere, de la bere creşte burtica.”

„Nu trăiţi viaţa mea. Nu înţelegeţi ce înseamnă problema asta de securitate. În cultura politică occidentală se obişnuieşte să se dea detalii despre familie, dar mi se pare că noi nu suntem în situaţia în care să ne ocupăm cu teatrul ăsta. La noi trebuie să fie totul matur, serios!
Eu am spus că am nepoţi, sunt fericit, nepoţii sunt drăgălaşi.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Omul Putin, mit sau realitate

Avem o nouă ocazie să vorbim despre Putin, un personaj controversat, iubit şi detestat, deopotrivă. A reuşit să rămână o enigmă… Ce ştim despre omul care şi-a subordonat o ţară?

Putin e omul fără chip, așa cum sună titlul unei cărți devenită bestseller. Presa speculează că are două fete, Ecaterina și Maria. Acestea poartă evident, nume false.

Vladimir Putin a fost ofiţer KGB. A fost casatorit cu Ecaterina Putina, dar a divorțat de ea după 31 de ani de căsnicie. S-a tot vorbit că ar avea o relație cu gimnasta Alina Kabaeva. Cei doi ar avea împreună trei copii.

O altă speculație e că Putin ar avea o dublură, o clonă. Ochii l-au ajutat să-și construiască legenda. Aproape fiecare dintre cei care l-au întâlnit personal pe Vladimir Putin a fost impresionat de ochii lui “glaciali, de un albastru-gri”.

Putin a primit azi un cadou. O rachetă hipersonică testată de Armata Rusiei. Racheta a lovit ținta aflată la 450 de kilometri, după un zbor care a durat patru minute și jumătate.

Putin și-a mai făcut un cadou: o nouă Constituţie. Legea îi permite să stea la butoane încă 16 ani, adică până când o să aibă 84 de ani. De-a lungul timpului, a pozat în vânător, soldat, marinar, explorator, doctor, scafandru și iubitor de animale. Majoritatea ruşilor sunt topiţi după el. Îi dedică poezii şi cântece.