• Putin se va întâlni cu omologul său Aleksandr Lukaşenko la Palatul Independenţei din Minsk.
  • Lukașenko și Putin vor discuta luni la Minsk despre securitate.
  • Belarus a permis Rusiei să invadeze Ucraina de pe teritoriul său.

Preşedintele rus Vladimir Putin se va duce luni în Belarus, aliatul său în conflictul din Ucraina, a anunţat vineri serviciul de presă prezidenţial belarus, potrivit Bloomberg.

Putin se va întâlni cu omologul său Aleksandr Lukaşenko la Palatul Independenţei din Minsk, în timpul vizitei sale de lucru în Belarus” , a precizat serviciul de presă.

Discuţiile bilaterale se vor concentra pe integrarea ruso-belarusă” , în timp ce cele două ţări au încheiat mai multe acorduri de cooperare în domeniile economic şi militar.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Preşedinţii vor acorda prioritate de asemenea problemelor de securitate şi vor face schimb de opinii cu privire la situaţia din regiune şi din lume” , se mai spune în comunicat, fără a menţiona în mod specific invazia rusă în Ucraina.

Belarus a servit drept bază pentru trupele ruse în ofensiva lor din Ucraina lansată la sfârşitul lunii februarie, dar armata belarusă nu a luat parte până acum la luptele de pe teritoriul ucrainean.

La mijlocul lunii octombrie, Belarus şi Rusia au anunţat crearea unei forţe militare comune, în scopuri pur defensive” , potrivit Minskului.