• Confruntate cu pierderi semnificative de soldați în conflict, autoritățile ruse au lansat o campanie de recrutare pentru armată.
  • Joi, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care va permite ca încă 137.000 de soldați să se înroleze în armată de la 1 ianuarie 2023.
  • În prezent, bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani sunt supuși încorporării, deși mulți dintre ei pot evita sau reduce perioada de serviciu, de obicei de un an, prin scutiri medicale sau prin înscrierea în învățământul superior.

Orașul Volosovo, în apropiere de Sankt Petersburg, este dominat de boxe. La fel ca în multe orașe ale Rusiei, Volosovo are difuzoare instalate pe stâlpi înalți de-a lungul străzilor principale. În mod tradițional, acestea sunt folosite pentru a difuza muzică în timpul sărbătorilor naționale. Acum, însă, acestea au un alt scop.

Se formează două batalioane de soldați voluntari. Invităm bărbații cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani să se alăture”, strigă difuzoarele.

Este un mesaj care se repetă în toată această țară vastă. Pe rețelele de socializare, la televizor și pe panouri publicitare, bărbații sunt îndemnați să semneze contracte pe termen scurt cu armata pentru a lupta în Ucraina.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Un om de pe strada în Volosovo a spus: Da, dacă aș fi tânăr aș merge, dar sunt prea bătrân”, spune el, strângându-și pumnii. Ar trebui să-i bombardăm!”.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor par mai puțin entuziaști. Războiul este prea dureros pentru a mai vorbi despre el”, spune o femeie. Să-ți ucizi frații este greșit.”

Confruntate cu pierderi semnificative de soldați în conflict, autoritățile ruse au lansat o campanie de recrutare pentru armată.

Putin vrea mai mulți soldați

Joi, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care va permite ca încă 137.000 de soldați să se înroleze în armată de la 1 ianuarie 2023.

Cu toate acestea, nu este clar dacă numărul acestora va fi mărit prin recrutarea mai multor voluntari sau prin extinderea serviciului militar obligatoriu.

În prezent, bărbații ruși cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani sunt supuși încorporării, deși mulți dintre ei pot evita sau reduce perioada de serviciu, de obicei de un an, prin scutiri medicale sau prin înscrierea în învățământul superior.

Inițial, Rusia a negat că a trimis soldați recrutați cu forța în Ucraina, dar mai mulți ofițeri au fost sancționați disciplinar după ce a ieșit la iveală cazuri de recrutări forțate și, în unele cazuri, au fost luați prizonieri.

Conform legislației ruse, recruții forțați trebuie să urmeze patru luni de pregătire înainte de a fi trimiși la război.

Semn de disperare ale Rusiei

Rusia nu publică cifre, dar oficialii occidentali spun că între 70.000 și 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de când guvernul președintelui Vladimir Putin a lansat invazia în urmă cu șase luni.

Pentru a atrage noi recruți, autoritățile le oferă voluntarilor sume uriașe de bani, terenuri și chiar locuri privilegiate pentru copiii lor în școlile rusești.

Recrutorii au vizitat chiar și închisori ale Rusiei pentru a recruta deținuți, promițându-le libertate și bani.

Jurnalistul de investigație Roman Dobrokhotov spune că această campanie de recrutare este un semn de disperare din partea autorităților: Nu sunt genul de soldați de care este nevoie pentru un război victorios. Kremlinul încă mai speră că cantitatea poate învinge calitatea. Că pot lua sute de mii de oameni disperați cu datoriile lor și îi pot arunca pur și simplu în zona de conflict”.