• Putin vrea ca cine îl mai compară pe dictatorul Stalin cu criminalul Hitler să fie pedepsit
  • Vladimir Putin: „Stalin nu s-a pătat cu contacte personale cu Hitler, dar conducătorii Franţei, ai Marii Britanii s-au întâlnit cu el.”
  • În stilul propagandei sovietice, el ignoră arestările și deportările în masă şi minimizează efectele Pactului Ribbentro-Molotov

Cine îl mai compară pe dictatorul Stalin cu criminalul Hitler va fi pedepsit. Asta vrea Putin, care nu mai suportă comparațiile făcute între URSS și regimul nazist şi vrea să le interzică prin lege.

Putin rescrie istoria. Conform propagandei ruşilor, războiul a început în 1941, când Germania a atacat URSS. Moscova pozează în victimă şi azi, iar retorica a rămas aceeaşi: Armata Roşie a ripostat, a învins fascismul şi a salvat lumea de amenințarea sa.

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei: „Stalin nu s-a pătat cu contacte personale cu Hitler, dar conducătorii Franţei, ai Marii Britanii s-au întâlnit cu el, chiar au semnat hârtii. Da, a existat pactul Molotov-Ribbentrop şi protocolul secret, dar să compari Uniunea Sovietică sau să pui pe acelaşi plan Uniunea Sovietică şi Germania fascistă este apogeul cinismului. Oamenii nu ştiu istoria. Nu ştiu să scrie şi să citească.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Președintele Rusiei se preface că nu știe că Uniunea Sovietică a invadat Polonia, împreună cu Germania nazistă. În stilul propagandei sovietice, el ignoră arestările și deportările în masă şi minimizează efectele Pactului Ribbentro-Molotov, pact prin care au fost anexate Basarabia şi ţările baltice.