• Qatarul își cere scuze pentru incidentul în urma căruia 13 femei au fost examinate ginecologic fără să li se spună motivul.
  • Autoritățile spun că intența a fost aceea de a preveni „evadarea autorilor unei infracțiuni oribile”.
  • Incidentul s-a întâmplat după ce personalul de pe Aeroportul Internațional Hamad a găsit un nou-născut abandonat într-o toaletă.

Guvernul din Qatar și-a recunoscut greșeala în cazul incidentului în urma căruia 13 femei au fost supuse unor examinări ginecologice forțate, fără să li se spună motivul, anunță LeMonde.

Întâmplarea a avut loc după ce personalul de pe Aeroportul Internațional Hamad a găsit un nou-născut abandonat într-o toaletă.

Autoritățile spun că regretă încălcarea libertăților individuale și motivează că în acest mod au putut preveni „evadarea autorilor unei infracțiuni oribile”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Chiar dacă scopul acestor examinări de urgență a fost acela de a preveni evadarea autorilor unei infracțiuni oribile, statul Qatar regretă încălcarea libertăților individuale pe care această acțiune le-ar fi putut provoca călătorilor”, se arată într-o declarație a oficialilor din Qatar.

Premierul Khaled Ben Khalifa Al Thani a dat asigurări că va fi efectuată o anchetă „completă și transparentă” . El a adăugat că Qatarul este „angajat să asigure siguranța și confortul tuturor pasagerilor care trec prin țară”.

Reamintim faptul că pe 2 octombrie, agenții de pe aeroportul din Doha au debarcat mai multe femei, pasagere ale unui zbor spre Sydney, forțându-le apoi să facă examinări ginecologice pentru a încerca să stabilească dacă vreuna dintre acestea au născut recent, după descoperirea unui nou-născut abandonat în toaletele terminalului. 

Incidentul a declanșat un conflict diplomatic între Australia și Doha, autoritățile din Canberra protestând ferm pentru relele tratamente aplicate cetățenilor săi.