• Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.
  • O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului.
  • După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie.

Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.

O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului. După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie. Câţiva au fost arestaţi.

„Facem apel la alegeri anticipate. Guvernul trebuie să plătească facturile oamenilor care au crescut de mai multe ori din vina autorităţilor. De asemenea, cerem să se respecte neutralitatea, aşa cum este scris în Constituţie, pentru ca ţara noastră să nu fie târâtă în operaţiuni de război”, a spus Vadim Fotescu, deputat Sor.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Potrivit Partidului Acţiune şi Solidaritate, al guvernului, demonstraţiile reprezintă o încercare de „destabilizare a situaţiei din ţară” .

Protestul, cu manifestanţi sosiţi din toată ţara, a fost organizat de Mişcarea Populară, care reuneşte diverse organizaţii printre care şi partidul Sor.