• Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.
  • O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului.
  • După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie.

Sute de protestatari ai partidului pro-rus Sor au ieşit în stradă în Chişinău, capitala Moldovei, cerând demisia guvernului preşedintelui Maia Sandu şi alegeri anticipate.

O parte, scrie presa moldovenească, inclusiv Newsmaker, a încercat să pătrundă în sediul guvernului. După ce au fost opriţi de poliţie, manifestanţii s-au îndreptat spre primărie. Câţiva au fost arestaţi.

„Facem apel la alegeri anticipate. Guvernul trebuie să plătească facturile oamenilor care au crescut de mai multe ori din vina autorităţilor. De asemenea, cerem să se respecte neutralitatea, aşa cum este scris în Constituţie, pentru ca ţara noastră să nu fie târâtă în operaţiuni de război”, a spus Vadim Fotescu, deputat Sor.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA

Potrivit Partidului Acţiune şi Solidaritate, al guvernului, demonstraţiile reprezintă o încercare de „destabilizare a situaţiei din ţară” .

Protestul, cu manifestanţi sosiţi din toată ţara, a fost organizat de Mişcarea Populară, care reuneşte diverse organizaţii printre care şi partidul Sor.