• S-a încheiat prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Metrorex și cei ai sindicatului USLM
  • Întrebat ce s-a vorbit despre spațiile comerciale, Ion Rădoi a spus că „Drulă nu ține cont de lege”
  • Pe de altă parte, reprezentanții Metrorex a reiterat că la acest moment nu se vor opera disponibilizări

S-a încheiat prima rundă de negocieri dintre reprezentanții Metrorex și cei ai sindicatului USLM, iar Ion Rădoi nu a ezitat să sublinieze faptul că angajaților nu li se vor tăia salariile.

Ion Rădoi: „Putem să spunem că, într-adevăr, avem o satisfacție după aceste întâlniri și o să dau citire din acest proces verbal care s-a încheiat dintre reprezentanții administrației, inclusiv directorul general, și reprezentanții sindicatului, în care s-a consemnat următorul lucru: societatea se angajează că nu vor fi disponibilizări la metrou, societatea se angajează că nu micșorează salariile respective, recunoaște sindicatul USLM ca singură protecție socială a oamenilor în conformitate cu contractul colectiv de muncă, împotriva salariaților nu se vor lua măsuri disciplinare pentru oprirea voluntară a lucrului.”

Întrebat ce s-a vorbit despre spațiile comerciale, Ion Rădoi a spus că „Drulă nu ține cont de lege”.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ion Rădoi: „Nu voi primi acei 18%. Deci, repet, așa cum v-am citit mai devreme, societatea se angajează că nu micșorează salariile respectiv veniturile. Nu știu dacă au spus cei de la Metrorex, am înțeles că ministrul Drulă, dar care nu ține cont de lege. Aici este un proces pe rol. Trebuie să se pronunțe în justiția. Nu putem fiecare dintre noi să hotărâm ce ne trece prin cap. În primul rând, societatea sindicatului deține 80% din acele spații, deci trebuie ca să se ajungă la o concluzie și trebuie să existe și despăgubiri.”

Pe de altă parte, reprezentanții Metrorex a reiterat că la acest moment nu se vor opera disponibilizări. În același timp, situația economică a companiei va fi pe „agenda unei discuții viitoare, însă ea rămâne neschimbată”. Metrorex trebuie să își asaneze problemele financiare.

În comunicatul oficial al celor de la Metrorex se arată, de asemenea, că acțiunea disciplinară internă la adresa participanților la acțiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată pe perioada discuțiilor cu sindicatul.