Radu Delicote, analist politic: „Mă aștept la o numire-surpriză, poate chiar reîntoarcerea lui Orban, poate să fie chiar și un premier tehnocrat”

  • Iohannis a primit patru propuneri de prim-ministru și nu a ales niciuna.
  • Președintele vrea încă o rundă de consultări cu Ciolacu, Orban, Barna și Kelemen.
  • Fiecare partid, PSD, PNL, USR, AUR are propria propunere de premier.
  • Iohannis: Discuțiile au fost bune, dar nu sunt condiții pentru desemnarea premierului.

Analistul politic Radu Delicote a vorbit despre cel mai așteptat moment din politică românească: desmenarea noului prim-ministru al țării.

„Atât timp cât președintele încearcă să câștige timp, că amână aceste discuții, până la momentul în care va exista un consens. Dacă am fi vorbit mai devreme despre acest subiect, probabil v-aș fi spus că această numire se va face cumva dintr-o alianță în jurul PNL-ului. În acest moment suntem cu toate soluțiile pe masă. Mă aștept inclusiv la o numire-surpriză, poate chiar reîntoarcerea lui Ludovic Orban, poate să fie chiar și un premier tehnocrat ca să calmeze spiritele în partide”, a declart analistul politic.

„Nu avem o soluție comună la viitorul program de guvernare”

„Cheia, de fapt, stă la moștenirea politică pe care președinția Camerei Deputaților, care are o influență a liderului pe care o conduce, înclusiv în interiorul partidului, inclusiv în interiorul PNL-ului sau USR-PLUS. Dacă liderii acestor formațiuni politice se vor înțelege în definitiv, cred că vom avea o premieră. De fapt, cred că nu avem o soluție comună la viitorul program de guvernare. Aici ar trebui să fie centrată discuția”, a adăugat Radu Delicote.