• Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat luni seara că are COVID-19.
  • Simptomele sunt uşoare, a precizat medicul.
  • Şeful DSU a mai anunţat că va continua să lucreze de la domiciliu în următoarele zile.

Raed Arafat a anunțat că a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Acesta a făcut mai multe teste pentru a afla dacă are COVID-19.

Şeful DSU a mai anunţat că va continua să lucreze de la domiciliu în următoarele zile.

„După un test rapid administrat de mine acasă, în această seară, am ieşit COVID pozitiv. Acesta, după ce dimineaţă testul a fost negativ, eu purtând masca FFP2 tot timpul. Simptomele pe care le am la acest moment sunt uşoare”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Raed Arafat, despre platforma pentru combaterea fake-news-urilor

ecretarul de stat în MAI, şeful DSU Raed Arafat a făcut o serie de declarații, luni, într-un briefing de presă, la Guvern, despre platforma pentru combaterea fake-news-urilor. Conform șefului DSU monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a instituţiilor statului, „existând şi directive europene în acest sens”.

Totodată a precizat că o parte din ONG-uri au luat decizia de a se retrage în urma scandalului public, ceea ce este regretabil. „Noi avem de gând, de această dată, când apar astfel de dezinformări şi atacuri, să răspundem la ele în mod transparent şi corect”, a declarat Arafat.

Dezinformarea este o armă a altora în acest moment. Noi trebuie să o combatem. Noi nu am trecut la închiderea unor portaluri, dar vedeţi în lume s-au luat unele măsuri democratice. Dar o armă folosită în aceste momente, armă a dezinformării şi manipulării trebuie oprită cu toate mijloacele”, a spus Raed Arafat. „Monitorizarea şi răspunsul la anumite chestiuni inexacte, distorsionate şi în mod intenţionat dezinformatoare este o datorie a noastră, sunt directive europene în acest sens, sunt reguli europene”, a mai adăugat acesta.