Raed Arafat anunță că vor fi impuse restricții suplimentare. Șeful DSU, de acord cu carantina de noapte

Sursa foto: Profimedia

Şeful DSU, Raed Arafat, anunţă că în timpul acestei săptămâni urmează să fie aprobate restricţii suplimentare, inclusiv o carantină prelungită pe timp de noapte, despre care spune că este o măsură care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului Sars-Cov-2.

Da. În anumite momente şi poate pentru a reduce activităţile neesenţiale, da. Vedem ţări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franţa, de la 21 în alte ţări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul şi mobilitatea care duc la răspândirea virusului”, spune la Digi24 Raed Arafat, întrebat dacă ar fi de acord cu o carantină prelungită pe timp de noapte”, a declarat Arafat la Digi24.

Secretarul de stat din MAI spune că astfel de măsuri au demonstrat că au avut succes în alte ţări.

Totodată, Raed Arafat a respins ideea unei carantine totale de week-end.

Astea sunt discuţii pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi şi să nu ieşi deloc nu cred că aşa ceva va fi , dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activităţi vor fi reduse. Să te duci în oraş, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuţie la nivelul Comitetului tehnico-ştiinţific. Urmează să se facă o propunere CNSU”, adaugă Arafat.

Raed Arafat spune că noi măsuri vor fi aprobate în cursul acestei săptămâni.

Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekend-ului”, conchide Arafat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.149 de cazuri noi de COVID-19, iar 174 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.