Raed Arafat: „Credeți-mă, măsurile din România nu sunt cele mai absurde”

Mediafax Foto
  • Raed Arafat, șeful DSU, e de părere că restricțiile din România „nu sunt cele mai absurde”.
  • Arafat a spus că alte state europene au reguli mult mai dure în pandemie.
  • Arafat: Credeti-mă că sunt oameni pregătiți în domeniu, nu se iau deciziile astea de persoane care nu sunt pregătite”.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), consideră că, în acest moment, musurile din România „nu sunt cele mai absurde”. Totodată, Arafat a subliniat și că alte state europene au reguli mult mai dure în pandemie.

De exemplu, șeful DSU a explicat că dacă o familie pleacă în vacanță, iar tatăl și mama sunt vaccinați, la revenirea în țară copilul, dacă este minor și nevaccinat, trebuie să stea obligatoriu în carantină. Arafat a adăugat că minorul trebuie să stea în acest caz în carantină fie 14 zile, fie 10 zile dacă și-a făcut un test negativ cu 72 de ore înainte de revenirea în țară. De asemenea, părintele vaccinat care stă acasă cu copilul aflat în carantină poate să iasă din casă, mai punctează Arafat.

„La acest moment, asta este regula. Credeți-mă că sunt oameni pregătiți în domeniu (n.r. – care iau aceste decizii), nu se iau deciziile astea de persoane care nu sunt pregătite. Sunt țări unde e mai rău, îți cer test chiar dacă ești vaccinat. Măsurile din România nu sunt cele mai absurde. Multe țări europene aplică măsuri mai stricte decât cele pe care le aplicăm noi”, a declarat Raed Arafat, potrivit Antena 3.