• Raed Arafat a declarat sâmbătă că cei care vor încerca să intre într-un restaurant cu certificatul altcuiva riscă să li se întocmească dosar penal.
  • Astăzi a avut loc ședința de guvern, noile măsuri privind gestionarea pandemiei au fost prezentate în timpul briefingului de presă.
  • Horeca a primit permisiunea de a păstra localurile deschise, dar dacă nu vor respecta regulile vor fi luate alte măsuri.

Guvernul a validat în şedinţa de sâmbătă, printr-o hotărâre, măsurile adoptate joi seara de CNSU privind gestionarea pandemiei de COVID-19. În timpul briefingului de presă susținut azi de secretarul de stat MAI, Raed Arafat, la finalul ședinței de Guvern, acesta a declarat că Horeca a insistat ca restaurantele să rămână deschise.

Horeca e responsabilă, dacă nu respectă regulile vom lua alte măsuri, e datoria lor să respecte regulile.  Peste categoria 6 la mie nu intră cel testat, intră doar cei vaccinați trecuți prin boală. Exista o gama de sancțiuni care se pot da, dar pentru unii aceste sancțiuni nu sunt suficiente. Eu am apelat la responsabilitate, problema este când ajungem să controlăm. Când intrăm și vedem că situația nu se respectă. Horeca mi a cerut să pastram restaurantele deschise, le-am dat o ocazia, dacă doresc să rămână deschise să respecte regulile. Dacă nu respectă regulile vom forța alte măsuri, ei trebuie sa fie responsabili. Nu respecta regulile vom lua alte măsuri și nu am dori sa ajungem acolo. E în mâna lor sa respecte regulile și să ceară certificatul verde la intrare”, a spus Arafat.

În cazul celor nevaccinați, Raed Arafat a explicat că cei care vor încerca să intre într-un restaurant prezentând certificatul digital al altcuiva, comit o infracțiune și riscă să li se întocmească dosar penal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

„Buletinele nu se verifică nici în alte țări, dar în cazul unui control al poliției, alte organe, dacă buletinul nu se pupă cu datele, înseamnă că ai prezentat un act fals și și riști dosar penal”, a subliniat secretarul de stat.