• Raed Arafat crede că este posibil să ne trezim sub presiunea faptului că românii trebuie să se vaccineze cât mai repede
  • Raed Arafat: Acum suntem bine, dar asta nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă
  • Ioana Mihăilă: Ne așteptăm ca tulpina Delta să devină predominantă și în România

Este posibil ca românii să se trezească sub presiunea faptului că trebuie să se vaccineze cât mai repede, spune secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat: „că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă”.

Întrebat cum își explică faptul că România nu a atins nici măcar o țintă de vaccinare, Arafat a răspuns că oamenii trebuie să se informeze mai bine, din sursele corecte și oficiale.

„Să citească ce doresc, dar să vadă și sfatul oficial al specialiștilor. Faptul că acum suntem bine nu ne garantează că vom fi bine după o perioadă. Din păcate, mulţi se informează de pe reţelele de socializare, pe câte un film, pe YouTube, se mai uită la câte un actor care mai comentează. (…) Și doamna ministru (Ioana Mihăilă – n.r.) a zis că varianta Delta și varianta Delta Plus au început să se răspândească. Soluția rămâne vaccinarea”, a spus șeful DSU.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Guvernul n-a venit însă cu zece actori care susțin vaccinul, pentru fiecare actor care comentează anti-vaccin. Și românii se pot uita pe YouTube și la spoturile din campania de vaccinare, dar nu o fac. Ultimele patru creații au ajuns la peste 1.000 de vizualizări, împreună. Asta în timp ce clipurile lui Tzanca Uraganu sar de 7 milioane de vizualizări după doar o săptămână.

Arafat crede că poate unii văd situația din România, „foarte OK”, și cred că lucrurile au trecut și nu mai e nevoie de vaccinare: „Dar o să ne trezim, s-ar putea, la un moment dat sub presiunea faptului că trebuie să ne vaccinăm cât mai repede pentru că vine din nou o situație mai critică”.