• Zece persoane și-au pierdut viața sâmbătă seară și alte șapte au fost rănite, fiind în stare critică, în urma izbucnirii unui incendiu la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.
  • O celulă de criză a fost convocată la sediul Ministerului de Interne.

O celulă de criză a fost convocată la sediul Ministerului de Interne. La aceasta a participat premierul Ludovic Orban, șeful DSU, Raed Arafat, și secretarul de stat, Bogdan Despescu.

După întrunire, premierul Ludovic Orban a spus: Din cauza pandemiei, nu sunt acceptate, de regulă, tratarea unor pacoenți din alte țări, dar s-a aprobat foarte repede aprobarea MApN și în cursul aceste dimineți, după ora 7.00, medicul român va fi transportat cu o aeronavă militară. Pacienții pentru care s-a organizat transferul au ajuns la Spitalul din Lețcani, transportul lor a fost efectuat cu echipaj medical”, a spus Ludovic Orban.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus, în același context, că un singur medic a fost adus la Spitalul din București. El a precizat că altre două asistente rănite în incendiu vor fi tratate în România.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Singurul medic care este a necesitat transfer din cauza arsurilor este medicul care a fost de gardă și care a încercat să salveze pacienții”, a spus Arafat.

Orban a explicat de ce nu a putut fi transferat încă din această noapte medicul către Belgia:În condiții de noapte, nexistând un heliport, deplasarea pacientului nu era posibilă. Internarea în Belgia nu se poate face peste noapte, când vrem noi, pentru că trebuie pregătit locul unde va fi internat. Nu a fost deloc ușor să obținem acordul să internăm pacientul la spitalul militar din Belgia”.

E foarte greu de spus dacă pacienții au murit din cauza incendiului sau a fumului. Așteptăm rezultatele investigațiilor”, a mai spus șeful DSU.