DSU, despre situația victimelor din explozia de la Rafinăria Petromidia. „Situația este încă în dinamică”

  • Raed Arafat a vorbit pentru Aleph News despre situația de la Rafinăria Petromidia, acolo unde a avut loc o explozie.
  • DSU: Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore.
  • Raed Arafat: „Nu putem spune nimic despre persoana dispărută. Este dispărută”.

Astăzi, 2 iulie 2021, la ora 12:16 a fost anunțat printr-un apel la 112, un incendiu la Rafinăria Petromidia, localitatea Năvodari, județul Constanța.

În aproximativ 8 minute de la primirea apelului, pompierii au ajuns la fața locului și au constatat că incendiul se manifesta cu flacără deschisă și degajări de fum.

Imediat de la primirea apelului, în vederea optimizării misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat planul roșu de intervenție care presupune suplimentarea resurselor medicale la fața locului.

Prioritatea echipajelor de intervenție a reprezentat-o evacuarea imediată a victimelor, dintre care, 1 cu arsuri pe 45% din suprafața corpului transportată cu elicopterul SMURD la spital, 1 cu arsuri la nivelul feței transportată la spital, 1 cu traumatism membru inferior, 1 cu traumatism lombar transportată la spital, 1 cu arsuri minore. La acest moment se efectuează operațiuni de căutare – salvare în cazul unei persoane dispărute.

Incendiul a fost localizat la ora 13:14, fiind astfel eliminat pericolul extinderii acestuia la vecinătăți.

La locul intervenției s-au deplasat aproximativ 50 de pompieri către au încadrat în primă fază 5 Autospeciale de stingere cu apa și spumă, 1 autocamion cu 2000 l substanța de stingere, 1 autospecială transport victime multiple, 1 cisternă, 5 ambulanțe SMURD de prim ajutor, 1 unitate de terapie intensivă mobilă și 5 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Constanta.

Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocarea de forte suplimentare, respectiv: 8 autospeciale de atingere cu apă și spumă din cadrul ISU Călărași, Ialomița, Tulcea, Brăila, precum și un autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Ulterior cantitatea de substanta de stingere a fost suplimentata cu cate 2000 l de la ISU CL, ISU GL, ISU TL, ISU ÎL și ISU VN

Situația este încă în dinamică, vom reveni cu actualizări. La acest moment situația este sub control, iar în urma consultării cu reprezentanții Gărzii de Mediu, direcția fumului este în sens opus fată de plajă și de oraș, motiv pentru care cetățenii sunt în siguranță. Cu toate acestea rugăm populația să își ia măsuri de autoprotecție prin închiderea ferestrelor.

Raed Arafat: „Nu putem spune nimic despre persoana dispărută. Este dispărută. Când se termină intervenția, vă vom spune

Raed Arafat a declarat că este vorba despre patru victime, trei persoane cu una dispărută.

Totuși, informațiile despre explozia de la Rafinăria Petromidia de la Năvodari sunt contradictorii. Deși inițial se vorbea despre 6 victime, Raed Arafat a intrat în direct la Aleph News spunând: „De unde vine chestia asta cu 6 victime? Eu știu că sunt trei cu unul dispărut. Eu acum am confirmat cu colegii: sunt patru persoane”.

Întrebat ce poate spune despre persoana dispărută, Raed Arafat a spus că: „Nu putem spune nimic despre persoana dispărută. Este dispărută. Când se termină intervenția, vă vom spune. Victima cu arsuri este la Spitalul Constanța. Se va stabili unde vaa fi transportată după ce va fi stabilizată”.

Citește și: VIDEO cu momentul exploziei de la Rafinăria Petromidia. Sunetul puternic se poate auzi pe filmare