Raed Arafat îi contrazice pe Voiculescu și Moldovan: „Grupul tehnico-științific nu ia decizii de la sine și le aplică, ci le propune CNSU spre aprobare”

Sursa foto: Captură video facebook
  • Raed Arafat susține că criteriile de carantinare nu au fost aprobate în grupul tehnico-științific.
  • Șeful DSU spune că, într-adevăr, au fost discuții legate de criteriile de carantinare, dar fără a fi luată o decizie în cadrul grupului tehnico-științific.

 Într-un mesaj video postat pe Facebook, șeful DSU, Raed Arafat susține că criteriile de carantinare nu au fost aprobate în grupul tehnico-științific, iar prin regulamentul acestuia orice decizie a grupului trebuie comunicată CNSU pentru hotărârea finală.

„Vreau să încep cu explicații clare asupra modului de luare a deciziilor în situația pandemiei, și mai ales în ce privește grupul tehnico-științific. Grupul tehnico-științific a fost înființat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență ca un grup de suport pentru bolile înalt contagioase. Este un grup care include experți, care include instituții și au un rol în a lua decizii și în a propune soluții tehnice către CNSU. De altfel, grupul are un regulament de funcționare, care a fost aprobat acum câțiva ani, pentru că grupul este mai vechi decât pandemia în care ne aflăm. Și dacă citim acest regulament vedem că: „hotărârile grupului tehnico-științific se transmit spre aprobare” – atenție, spre aprobare! – Comitetului național pentru situații speciale de urgență, cum era numit atunci comitetul. Deci, grupul tehnico-științific nu ia decizii de la sine și le execută, deciziile grupului pleacă ca propuneri pentru CNSU, condus de primul-ministru și reprezentat în Comitet de miniștri și de șefi de instituții, unde se dă aprobare sau se pot modifica anumite criterii pe care noi propunem în alt sens pentru a ieși hotărârea CNSU”, spune Arafat.