Raed Arafat: „La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului”

Sursa Foto: Mediafax
  • Raed Arafat, despre carantinarea Bucureștiului: Nu s-a pus în discuție
  • Ședința care va avea loc duminică la Prefectura București va avea ca temă prelungirea măsurilor deja existente
  • Capitala are o incidență de 4,85 cazuri

Carantinarea Bucureștiului nu a fost pusă în discuție, iar ședința care va avea loc duminică la Prefectura București va avea ca temă prelungirea măsurilor deja existente, a anunțat, sâmbătă, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat.

Arafat a fost întrebat de jurnaliști, după o ședință la Ministerul de Interne, pe tema situației epidemiologice, dacă va fi carantinată Capitala, acesta spunând că subiectul nu a fost luat în discuție.

„Nu (nu va fi carantină în București – n.r.). Mâine (duminică – .r.) va fi o ședință la Prefectura București, dar este pe prelungirea măsurilor actuale, nu pe carantină (…). La acest moment nu s-a pus în discuție carantinarea Bucureștiului. Ilfovul a venit cu carantinarea mai multor localități și am semnat toate propunerile făcute pe baza datelor pe care le au, iar mâine Bucureștiul urmează să aibă ședință pentru prelungirea măsurilor care sunt implementate de 14 zile și care vor fi prelungite”, a spus Arafat.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, în București este, sâmbătă, de 4,85 la mie. În ultimele 24 de ore, în Capitală au fost 1.433 de cazuri noi de COVID-19.