Raed Arafat a scris un mesaj pe Facebook prin care a încercat să răspundă comentariilor şi atacurilor care l-au vizat.

Văzând comentariile şi atacurile recente, fac următoarele precizări: Recomandarea de carantinare a municipiului Timişoara şi a două dintre localităţile limitrofe a fost facută de DSP Timiş şi trimisă către INSP. INSP a avizat propunerea de carantinare şi a recomandat ca localităţile care nu se aflau în propunerea DSP să rămână şi ele în carantină din considerente de sănătate publică, mai ales că în ambele localităţi incidenţa este încă ridicată”, scrie în mesajul şefului DSU.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Raed Arafat a mai explicat că în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, unde trebuia să se facă propunerea de prelungire a măsurii, au fost mai multe voturi împotriva şi abţineri exprimate de unii membri ai comitetului nefiind posibilă atingerea unei majorităţi de două treimi din voturi, ceea ce a făcut imposibilă luarea unei decizii concrete, în pofida faptului că recomandările specialiştilor au fost în sensul continuării măsurilor de carantină în Timişoara şi localităţile limitrofe.

Arafat a mai spus că măsuri similare au fost luate şi în alte oraşe.

Municipiile mari, care au mai fost carantinate, cum ar fi Alba-Iulia, Sibiu, Baia Mare…etc. au necesitat prelungiri succesive ale măsurilor în scopul reducerii incidenţei. De altfel, incidenţele din ultimele patru zile de la nivelul municipiului Timişoara arată că este un platou cu cifre foarte apropiate ce poate însemna că în următoarea perioadă să înceapă scăderea treptată a acesteia”, a precizat Arafat.

La final, Arafat a explicat că decizia de la nivelul DSU a fost luată în urma mai multor discuţii şi consultări, inclusiv cu colegii din cadrul Ministerului Sănătăţiii şi din cadrul INSP. „Decizia nu a fost luată ca un afront la adresa autorităţilor din Timiş, ci ca pe o masură de prevenire pentru a nu pierde impactul carantinării din ultimele 14 zile”, a adăugat Raed Arafat.

Măsura este una provizorie şi se aplică până miercuri la ora 24.00.