Raed Arafat, ținta dezinformărilor: o senatoare a susținut că șeful DSU este condamnat la moarte. Reacția șefului DSU

Cum explică Arafat apariția noii tulpini de coronavirus la persoanele din Giurgiu, dacă nu au călătorit în UK. Provocările aduse de mutație Mediafax Foto
  • Șeful DSU a dezmințit informația conform căreia ar fi condamnat la moarte „la el acasă”
  • Raed Arafat a spus că această informație ar fi pornit de la „o senatoare
  • Raed Arafat: „Arată cât de multă lume cu rea intenție există în jurul nostru și care încearcă să manipuleze, să mintă, să inducă informații și idei false”

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a avut o intervenție luni seară la Digi24 în care a vorbit despre informațiile false despre el și instituția pe care o reprezintă, care circulă în spațiul public.

Una dintre minciunile răspândite pe internet este aceea că șeful DSU ar fi condamnat la moarte „la el acasă”, acasă „în capul altora” fiind „altundeva”, a explicat Arafat.

„Hai să luăm minciuna că «doctorul Arafat e condamnat la moarte la el acasă», adică nu la mine acasă în România, ci «la el acasă» în capul altora ar fi altundeva și că eu aș fi fost condamnat la moarte, lucru care e fals. În viața mea nu am auzit așa ceva. Și totuși asta s-a răspândit, fiind pornită această chestie de o doamnă senatoare. Și multe alte minciuni circulă lună de lună”, a spus Raed Arafat.

„Se trimite un mesaj care zice că «Arafat e rudă cu Omar Hayssam și l-a ajutat să fugă din țară» – altă minciună cu care este plin internetul de ea. Pe internet o să găsiți un fost parlamentar, un domn Metin, care a făcut seriale de minciuni pe numele meu. Le găsiți pe YouTube. Am încercat să sesizez YouTube că sunt minciuni, că persoana fabulează, că nu e corect. Au rămas acolo toate minciunile lui”, a adăugat Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a dezmințit și informația conform căreia el a declarat că slujba de Paște poate fi devansată până la ora 22:00 sau paote fi reprogramată pentru a doua zi.

„Speranța noastră este să avem o mai mare libertate decât a fost anul trecut. Depinde și de situația epidmeiologică și de toate celelalte aspecte. Dar să vin să spun că mutăm ora sau că schimbăm slujba, astea sunt bazaconii pe care le-au încercat unii”, a spus șeful DSU.

„Arată cât de multă lume cu rea intenție există în jurul nostru și care încearcă să manipuleze, să mintă, să inducă informații și idei false, să vină cu narative false, lucruri cu care ne luptăm deja de ceva timp. Ei n-au obosit. Noi avem treabă și trebuie, din păcate, să dedicăm și un pic de timp să combatem aceste atacuri pe care ei le fac în continuu.”