• Rafila: Închiderea magazinelor mai devreme, restricție stupidă, total absurdă.
  • Dr. Alexandru Rafila, deputat PSD, este reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
  • Rafila: Dacă poți organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci.

Închiderea magazinelor la ora 18.00 acolo unde rata de incidență depășește 7,5 la mie este o măsură stupidă, total absurdă, spune reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), dr. Alexandru Rafila, deputat PSD.

„Restricții stupide, precum cea cu închiderea magazinelor cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate trebuie ridicate imediat. (…) E total absurdă. Duce la creșterea riscului răspândirii infecției. Înghesuiala pe care o regăsim între cinci și șase duce la favorizarea transmiterii infecției, nicidecum la limitarea transmiterii ei. (…) Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri. Sigur, alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măștii sau vaccinarea, le susțin, pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil”, spune prof. dr. Rafila.

Restricțiile trebuie ridicate treptat, în funcție de evoluția situației epidemiologice, dar și în funcție de anumite simulări care se fac pentru fiecare tip de activitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Dacă poți organiza un anumit tip de activitate prin testarea celor care participă trebuie să o faci. Faci un pilot și vezi dacă există consecințe. Ulterior, dacă există rezultate favborabile, extinzi la întregul sector. Nu poți să stai implacabil să aștepți ca lucrurile să se întâmple și să spui că singura soluție e închiderea totată a tuturor activităților. Nu este un răspuns, ci doar o derobare de responsabilitate”, adaugă parlamentarul PSD.

El opinează că activitatea școlară ar trebui să reînceapă la începutul lunii mai.