Rafila continuă războiul cu Voiculescu: „Domină inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie”

Sursa Foto: Mediafax / Alexandra Pandrea
  • Deputatul PSD Alexandru Rafila, a spus că la Minister nu a dominat acţiunea, ci mai degrabă inacţiunea şi incapacitatea de a gestiona situaţia coronavirusului
  • Întrebat ce îi reproşează ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila a spus că va lăsa „surpriza” pentru miercuri, atunci când va fi depusă în Parlament moţiunea de cenzură simplă
  • Deputatul PSD a precizat că nu se bazează neapărat pe partide pentru a vota moţiunea de cenzură

Deputatul PSD Alexandru Rafila, a spus, marţi, în legătură cu reproşurile pe care i le aduce ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, faptul că la Minister nu a dominat acţiunea, ci mai degrabă inacţiunea şi incapacitatea de a gestiona situaţia coronavirusului.

Întrebat ce îi reproşează ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Alexandru Rafila a spus că va lăsa „surpriza” pentru miercuri, atunci când va fi depusă în Parlament moţiunea de cenzură simplă.

„Nu cred că este un secret pentru nimeni că la nivelul Ministerului Sănătăţii nu acţiunea a dominat în această perioadă, ci inacţiunea şi incapacitatea evidentă de a gestiona această pandemie. Cu siguranţă, această moţiune este un semnal pe care l-au tras fără să discutăm în vreun fel, să coordonăm aceste răspunsuri, şi pacienţii. Eu înţeleg că o lună şi jumătate e un timp scurt, dar nu e chiar aşa de scurt încât să nu gestionezi problema majoră de sănătate publică şi probleme stringente cum sunt cele legate de accesul pacienţilor la servicii de sănătate, altele decât cele legate de noul coronavirus. Evident, textul moţiunii vă va fi pus la dispoziţie mâine (miercuri – n.r.). Împreună cu colegii mei am încercat să facem o radiografie şi, mai mult, să oferim şi soluţii, pentru că orice critică, dacă nu e însoţită şi de soluţii, devine un simplu exerciţiu. Cred că aceasta ar trebui să fie abordarea nu doar în domeniul sănătăţii: totdeauna când critici trebuie să vii şi cu soluţii care pot să ducă la controlul mai bun al unei situaţii şi la îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor din România”, a spus Rafila.

Deputatul PSD a precizat că nu se bazează neapărat pe partide pentru a vota moţiunea de cenzură.

„Cred că e o moţiune a bunului-simţ şi a fost în aşa fel concepută încât să poată să fie sprijinită în mod onest de oricare dintre parlamentarii din Cameră, care va vota această moţiune. (… ) Eu cred că evidenţa conţinutului acestei moţiuni este suficientă încât să convingă şi parlamentari de la PNL, poate chiar de la USR, să voteze această moţiune”, a mai spus Rafila.