Rafila: Dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea, aş renunţa la calitatea de membru PSD

Rafila: Dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea, aş renunţa la calitatea de membru PSD Mediafax Foto
  • Alexandru Rafila spune că ar renunța la calitatea de membru PSD în cazul în care ar trebui să își încalce crezul profesional sau moralitatea
  • Rafila este unul dintre cei mai mediatizați medici în perioada pandemiei
  • El va deschide lista PSD pentru Camera Deputaților în București

Alexandru Rafila te asigură că va renunța „cu siguranță“ la calitatea de membru de partid dacă ar trebui să își încalce crezul profesional sau moralitatea.

„Eu sunt mai întâi medic, îmi păstrez crezul profesional şi dacă ar trebui să încalc crezul profesional sau moralitatea nu aş face acest lucru şi aș renunţa, cu siguranţă, la calitatea de membru PSD. Cele două chestiuni sunt foarte clare şi cred că asta e conduita pe care ar trebui să o urmeze şi în politică, şi în viaţă, mulţi dintre concetăţenii noştri“, a spus Rafila, la Digi 24.

El a răspuns reacțiilor primite după ce a intrat în politică, spunând că decizia sa de a intra în PSD a provocat reacţii „de încurajare, într-o anumită măsură“, dar şi de reticenţă, „pentru că zona politică din România nu are cea mai bună reputaţie“, iar în PSD în ultimii ani s-au petrecut „lucruri care nu au legătură cu social-democraţia“.

Alexandru Rafila a povestit și că a primit de la cineva un e-mail în care îl acuza că intră în politică pentru că are un interes.

În acest context, Rafila a spus: „Dacă percepţia publică este că toţi cei care accesează zona politică au interes personal, iar interesul public nu există, este foarte periculos. Trebuie să schimbăm această percepţie şi nu putem să schimbăm decât dacă facem pasul şi, prin exemplul personal, prin activitatea noastră, reuşim să demonstrăm publicului că într-adevăr suntem în slujba lor, şi nu în slujba propriilor noastre interese“.