• Întrebat despre cazul de variola maimuței înregistrat la frontiera cu România, în Ungaria, Ministrul Sănătății a asigurat că „virusul nu trece granița”.
  • Întrebat despre vaccinurile împotriva variolei pe care România ar trebui să le primească, Alexandru Rafila a spus că nu se știe când vor ajunge vaccinurile în România.
  • Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă administrarea vaccinului împotriva variolei decât la contacții direcți ai persoanelor confirmate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, joi, întrebat despre cazul de variola maimuței înregistrat la frontiera cu România, în Ungaria, că „nu are relevanță că a apărut la graniță” și că „virusul nu trece granița”.

„Nu are nici un fel de relevanţă lucrul acesta, că a apărut la graniţă, virusul nu trece graniţa, este importantă identificarea cazului de infecţie şi izolarea contacţilor, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, a susținut ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întrebat despre vaccinurile împotriva variolei pe care România ar trebui să le primească, Alexandru Rafila a spus că vom primi „undeva în jur de 2.000, 2.000 şi ceva de doze, cu precizarea că pentru un contact este necesară administrarea a două doze de vaccin la un anumit interval de timp pentru a asigura protecţia”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Ministrul Sănătății a spus că nu se știe când vor ajunge vaccinurile în România.

Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă administrarea vaccinului împotriva variolei decât la contacții direcți ai persoanelor confirmate.