Rafila, despre valul 5: Riscul cel mai mare va fi în februarie

Testarea pacienţilor suspecţi de Covid ar putea fi făcută şi în cabinetele medicilor de familie Sursa Foto: Mediafax
  • „Eu cred că va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni”, a declarat ministrul Sănătăţii.
  • Potrivit lui Rafila, lunile de risc vor fi februarie şi martie.
  • „Văzând ce se întâmplă şi în alte ţări, nu ştim cât va dura (valul 5 – n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie şi martie”, a mai spus Rafila.

Valul 5 al pandemiei va dura mai mult de o lună şi jumătate, a declarat, marţi, la Parlament, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El avertizează că riscul cel mai mare va fi în februarie şi martie.

Întrebat dacă el consideră că valul 5 va dura atât cât va fi în vigoare certificatul verde intern, respectiv o lună şi jumătate, ministrul Alexandru Rafila a spus că va dura mai mult.

„Eu cred că va dura mai mult de o lună şi jumătate, probabil că va dura cel puţin două luni”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Rafila, lunile de risc vor fi februarie şi martie.

„Văzând ce se întâmplă şi în alte ţări, nu ştim cât va dura (valul 5 – n.r.), dar vedem cum evoluează lucrurile, cred că lunile de risc maxim sunt februarie şi martie”, a mai spus Rafila.

Ministrul a mai spus că vaccinarea cu o doză va permite obţinerea certificatului verde intern, potrivit proiectului de lege, dar el va deveni definitiv în momentul în care se face şi a doua doză. Altfel, cei care nu vor face a doua doză în intervalul recomandat, pentru Pfizer între 21 şi 42 de zile, certificatul îşi pierde valabilitatea.