• Ministrul desemnat al Sănătăţii Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă rolul hotărâtor, într-o criză de sănătate, în ceea ce priveşte deciziile, chiar şi în CNSU.
  • Întrebat miecuri, după audierile la comisia de specialitate a Parlamentului, dacă a vorbit cu Raed Arafat despre aceste schimbări, Alexandru Rafila a spus că încă nu a discutat, dar că va vorbi cu premierul, după instalarea Guvenului.
  • Acesta susţine că CNSU nu trebuie să dispară.

Ministrul desemnat al Sănătăţii Alexandru Rafila spune că Ministerul Sănătăţii trebuie să aibă rolul hotărâtor, într-o criză de sănătate, în ceea ce priveşte deciziile, chiar şi în CNSU.

Întrebat miecuri, după audierile la comisia de specialitate a Parlamentului, dacă a vorbit cu Raed Arafat despre aceste schimbări, Alexandru Rafila a spus că încă nu a discutat, dar că va vorbi cu premierul, după instalarea Guvenului.

„Eu nu am discutat cu domnul doctor Arafat, nu am avut ocazia, dânsul a fost destul de mult plecat din ţară în ultima perioadă, dar după ce noul Guven se va instala voi avea discuţii în primul rând cu primul-ministu şi cu ministrul Administraţiei şi Internelor şi bineînţeles şi cu domnul Arafat pentru că acest mecanism prin care deciziile de sănătate publică sunt luate de persoane care nu au legătură directă cu sănătatea publică nu sunt în regulă. Chiar şi dacă CNSU, care trebuie să ia decizii în orice fel de situaţie, nu numai cele legate de sănătate, şi înţelegem necesitatea şi rolul lui, trebuie totuşi Ministerul Sănătăţii, într-o criză de sănătate, să aibă rolul hotărâtor în recomandarea deciziilor care sunt ulterior aprobate”, a spus Rafila.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Acesta susţine că CNSU nu trebuie să dispară.

„Nu are de ce să dispară CNSU, dar rolul Ministerului Sănătăţii în CNSU, atunci când discutăm despre o criză sanitară, este clar că trebuie să fie rolul primordial”, a mai spus Alexandru Rafila.

Întrebat dacă ar trebui schimbat Raed Arafat din funcţie, ministul desemnat al Sănătăţii a spus: „Vă daţi seama că nu este treaba mea în vreun fel acest lucru, nu am auzit despre o astfel de intenţie şi mi se pare hazardată întrebarea. (…) În ceea ce priveşte activitatea DSU, este o activitate de bună calitate, nu contest lucrul acesta, am spus-o tot timpul”.