• PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici
  • Anunțul a fost făcut de deputatul Alexandru Rafila
  • Alexandru Rafila: „Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure

 PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici, anunţă deputatul Alexandru Rafila: „Toate problemele ridicate în moţiunea simplă pe Sănătate îşi demonstrează valabilitatea şi trebuie rezolvate rapid”.

Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moţiunea simplă pe Sănătate îşi demonstrează valabilitatea şi trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistenţa medicală şi siguranţa pacienţilor. Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienţii dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă.

În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi de a asigura siguranţa pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă şi de asistenţă medicală dedicate pacienţilor COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor. Sunt puţine şanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acţiune a Ministerului Sănătăţii, să rezolve această situaţie”, spune Alexandru Rafila.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Alexandru Rafila: „Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure”

Deputatul social-democrat precizează că proiectul de buget nu are în vedere asigurarea accesului la servicii medicale prin demararea construcţiei centrelor medicale de asistenţă comunitară.

Deşi ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici.

Sumele solicitate pentru modernizarea şi dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condiţiilor de asistenţă medicală şi de siguranţă a pacienţilor. Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure. Nu doar de vorbe goale şi declaraţii sforăitoare”, mai spune Rafila.