• Raluca Turcan a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că nu mai sunt bani de pensii şi salarii, pentru că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară.
  • Aceasta a fost contrazisă de către colegii din PNL dar și de politicienii din PSD.

Social-democratul Marius Budăi le transmite pensionarilor că se vor găsi bani pentru pensii.

Marius Budăi a dezvăluit faptul că luni seara a avut o discuţie cu premierul desemnat şi cu ministrul Finanţelor cu care a convenit să facă o rectificare pentru plata pensiilor.

„Oricare ar fi situaţia, am avut o discuţie în această seară cu premierul desemnat Nicolae Ciucă şi cu ministrul Finanţelor şi am ajuns cu toţii la concluzia că, dacă trecem de proceduri, joi voi solicita execuţia bugetară şi urgent vom face o rectificare bugetară”, a declarat, la Antena 3, Marius Budăi.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Florin Roman (PNL), afirmă că sunt bani pentru plata pensiilor şi alocaţiilor, „ba mai mult, de la 1 ianuarie noul Guvern şi-a asumat o serie de creşteri de pensii, alocaţii, a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap şi acel ajutor de 1.200 de lei pentru cei cu venituri sub 1.600 de lei. Sunt bani pentru că a fost o colectare mai bună şi sunt bani pentru că noi am reuşit practic să fiscalizăm pentru prima dată cel mai bine sistemul de colectare de la ANAF, iar asta ne ajută să putem onora aceste obligaţii”.

Și Lucian Romaşcanu (PSD), propus pentru Ministerul Culturii, a spus că nu e îngrijorat de declaraţia ministrului interimar al Muncii „pentru că există garanţiile ministrului de Finanţe şi ale colegilor care au fost în guvern până acum”.

„În momentul ăsta sunt bani şi cred că nu vor fi niciun fel de problemă la construcţia bugetului pe anul viitor pentru toate măririle propuse”, adaugă Lucian Romaşcanu.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că nu mai sunt bani de pensii şi salarii, pentru că fondurile au fost luate de la Ministerul Muncii la rectificarea bugetară.