• Raluca Turcan: „Problema majoră este asigurarea guvernării țării într-un moment dificil”
  • Raluca Turcan: „Asta a urmărit și asta a făcut USR: instabilitate și impingerea guvernării țării în prăpastie”
  • Raluca Turcan: „USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaș”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, susține că alianța USR PLUS cu un partid despre care toți liderii USR au declarat că este extremist este greșeala pentru care formațiunea răspunde în fața propriilor alegători. Ea spune că USR PLUS este responsabil de toate nereușitele guvernării.

„Alianța USR-PLUS cu un partid despre care toți liderii USR au afirmat tot timpul că este extremist, pentru a dărâma guvernul Cîțu, este greșeala pentru care USR-PLUS răspunde în fața propriilor alegători. Problema majoră este, însă, asigurarea guvernării țării într-un moment dificil, marcat de perspective nesigure privind evoluția pandemiei, din cauza unui procent mic de persoane vaccinate, și blocaje economice globale, alături de creșteri de prețuri, după oprirea bruscă a activităților de anul trecut. Acestea sunt problemele, care nu sunt ușoare, de aceea aveau nevoie de o guvernare solidă, cu o responsabilitate comună și egală a celor trei partide din Coaliție”, a scris duminică pe Facebook ministrul Muncii.

Raluca Turcan spune că, cu aceste probleme și cu efectele instabilității și agravării lor amenință și șantajează USR: „<dacă nu faceți ce vrem noi>, <dacă nu schimbați premierul, pentru că așa vrem noi, ne retragem de la guvernare și vă lăsăm pe voi – PNL – să vă înecați în aceste probleme>”.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

„Asta a urmărit și asta a făcut USR: instabilitate și impingerea guvernării țării în prăpastie. Cine plătește la finalul zilei pentru haosul creat de imaturitatea și lipsa de responsabilitate a USR? Noi toți plătim, ca țară, în condițiile în care, prin efortul enorm al tuturor partidelor, această Coaliție reușise până acum o creștere economică solidă după criza grea din anul precedent”, a mai scris Turcan pe rețeaua de socializare.

Ea spune că PNL nu se va îneca, își apără premierul și va continua guvernarea.

„USR încep o dezbatere despre – evident – <greșelile PNL> la guvernare – este încă o formă de disociere ipocrită care arată lipsă de maturitate. Nimeni nu crede că vreun lider al USR din guvern nu știa tot ce se întâmplă în guvern, toate obstacolele și problemele inerente care, deși ne blochează și ne erodează, sunt, din păcate, parte a mecanismului de decizie al unei guvernări? USR știa foarte bine și este egal părtaș și răspunzător, la fel ca toate partidele din Coaliție, de greșelile guvernării și de ritmul lent al unor progrese – iar în momentele de sinceritate, liderii USR recunoșteau asta și există în acest sens și declarațiile lor publice. Încă o dată, să fie clar: USR nu a fost Albă-ca-Zăpada din guvern, USR a fost părtaș și responsabil de toate nereușitele guvernării. La fel ca PNL și UDMR”, mai susține Raluca Turcan.

Ea este convinsă că alianța USR-PNL putea să reziste și ar putea să reziste în continuare mult timp „cu minima condiție ca USR să nu urmăreasca să fie, din când în când, puțin și în opoziție cu guvernarea, ca să se protejeze de erodare; și dacă USR își asumă real răspunderea grea a guvernării – unii dintre miniștrii USR și-au asumat-o, dar mulți dintre liderii USR-PLUS n-au înțeles nici acum ce înseamnă”.