• Râmnicu Vâlcea, orașul cu cea mai mare rată de contaminare din țară: 4,69 cazuri la mia de locuitori
  • La nivel județean există aproximativ 250 de paturi speciale pentru pacienții COVID
  • 48 de focare de coronavirus sunt acum în județ

S-a închis Bucureștiul sub povara contaminărilor cu noul coronavirus.
Capitala infectărilor este însă Râmnicu Vâlcea, orașul cu cea mai mare rată de contaminare din țară: 4,69 cazuri la mia de locuitori.

Orașul a ajuns la această rată de infectare în urma unei transmiteri comunitare extinse. De asemenea, prefectul de Vâlcea Sebastian Fârtat spune că o altă cauză este faptul că cetățenii au mințit la enchetele epidemiologice efectuate de DSP.

Sebastian Fârtat, prefecetul județului Vâlcea: „Am luat măsuri încă de acum trei săptămâni. Am fost primul județ din țară care a adoptat măsuri, atât la nivel local, cât și la nivel județean în privința localităților care depășeaua incidența de 1,5.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

La nivel județean există aproximativ 250 de paturi speciale pentru pacienții COVID. În acest moment mai sunt doar 30 de locuri libere, iar la ATI nu mai este niciun loc.

Cu toate acestea locuitorii nu își pierd optimismul, în oraș au fost agățate pe stâlpi decorațiunile de Crăciun.

Sebastian Fârtat, prefectul județului Vâlcea: „Eu cred că dacă respectăm niște reguli simple, precum purtarea măștii, atât la interior, cât și la exterior, igiena corespunzătoare a mâinilor și distanțarea socială, putem să avem niște sărbători foarte plăcute.”

Prefectul susține că din analiza ultimelor date se află la un nivel de stagnare în ceea ce privește cazurile de COVID-19, iar la sfârșitul săptămânii viitoare preconizează o scădere.

În județul Vâlcea există însă o localitate cu incidență și mai mare: 5,53 de infectări la mia de locuitori, comuna Titești. 48 de focare de coronavirus sunt acum în județ.

În aceste focare sunt peste 200 de cazuri de coronavirus, cele mai multe sunt în Spitalul Județean de Urgență Râmnicu Vâlcea. Printre pacienții infectați se află și personal medical din secțiile chirurigie, ATI, UPU, secția de boli infecțioase. Însă aceste focare au apărut încă din luna iulie, când erau sute de persoane infectate în centrele pentru bătrâni din județul Vâlcea. Primele cazuri au apărut după ce angajații s-au întors din concedii, pentru că erau asimptomatici și au descoperit că sunt bolnavi la testarea periodică.