Rapoartele americane arată că prăbușirea avionului China Eastern a fost probabil intenționată

avion China Eastern

Datele de zbor indică faptul că un avion al companiei China Eastern Airlines care s-a prăbușit în martie a fost pus intenționat în picaj, potrivit presei americane. Până în prezent, anchetatorii nu au găsit nicio defecțiune mecanică sau tehnică la avion, arată rapoartele, citând o evaluare preliminară a oficialilor americani.

Boeing 737-800 zbura între orașele Kunming și Guangzhou din sudul Chinei când s-a prăbușit. Toți cei 132 de pasageri și membrii echipajului aflați la bordul avionului au murit în accident.

„Avionul a făcut ceea ce i s-a spus să facă de către cineva din cabina de pilotaj”, potrivit Wall Street Journal, care a relatat primul articolul, citând o persoană familiarizată cu evaluarea preliminară a oficialilor americani privind cauza prăbușirii.

Datele de pe una dintre „cutiile negre” ale avionului, care a fost recuperată de la locul accidentului, sugerează că toate comenzile au împins avionul într-o prăbușire aproape verticală, se arată în raport. ABC News, citând oficiali americani, a mai raportat că se crede că prăbușirea ar fi fost cauzată de un act intenționat.

Anchetatorii care analizează accidentul analizează dacă acesta s-a datorat unei acțiuni intenționate în cabina de pilotaj, nefiind găsite dovezi ale unei defecțiuni tehnice, potrivit Reuters, care a citat două persoane informate în acest sens. China Eastern Airlines a declarat anterior că cei trei piloți de la bord erau calificați și sănătoși. Compania aeriană a declarat separat pentru Wall Street Journal că nu există niciun indiciu că vreunul dintre piloți ar avea probleme financiare.

China Eastern Airlines nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC. Administrația Aviației Civile din China (CAAC), care conduce investigațiile privind accidentul, nu a răspuns de asemenea imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

Luna trecută, CAAC a declarat că rapoartele potrivit cărora avionul s-ar fi prăbușit în mod deliberat au „indus în eroare grav publicul și au interferat cu activitatea de investigare a accidentului”.

Exit mobile version