• Jair Bolsonaro a fost internat cu dureri abdominale la un spital din Florida.
  • Bolsonaro a fost dus luni la un spital din apropiere de Orlando.
  • Fostul președinte a fost înjunghiat în 2018 și de atunci s-a confruntat ocazional cu dureri abdominale.

Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro a fost internat într-un spital din Orlando, Florida, cu dureri abdominale”, a anunțat luni ziarul O Globo, la o zi după ce o parte dintre susținătorii săi înfocați au luat cu asalt capitala Brasilia.

Bolsonaro a fost spitalizat de mai multe ori în ultimii ani din cauza unor blocaje intestinale, după ce a fost înjunghiat în timp ce făcea campanie pentru președinție în 2018. El a călătorit în Statele Unite cu două zile înainte ca Luiz Inacio Lula da Silva să preia funcția de președinte.

Bolsonaro a părăsit Brazilia pentru Statele Unite în urmă cu aproximativ 10 zile. El a refuzat să ia parte la predarea puterii președintelui Luiz Inácio Lula da Silva săptămâna trecută.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

De la sosirea în SUA, cu aproximativ 48 de ore înainte de învestirea lui Lula, acesta s-a cazat la o proprietate care ar fi deținută de un luptător profesionist de arte marțiale mixte. Luni, Rosangela și Wellington, din São Paulo, s-au oprit la reședința de la Encore Resort at Reunion pentru a face fotografii în fața reședinței temporare a lui Bolsonaro.

Pentru ei a fost ca și cum ar fi vizitat o atracție turistică. Au sărit din mașină zâmbind pentru ocazia de a se fotografia, pozând. La scurt timp după aceea, un bărbat din reședință s-a apropiat de ei vorbind în portugheză, cerându-le să nu parcheze în fața străzii. Dar nu a fost deranjat de faptul că ei făceau fotografii.

Comunitatea este închisă, însă mai mulți reporteri au fost lăsați să intre pe o poartă laterală, iar brazilienii intră cu mașinile lor și parchează în apropierea locuinței. Un alt grup de patru brazilieni stă pe trotuar în fața casei de mai bine de o oră. Nu au văzut nimic și nici nu speră să vadă ceva. Pur și simplu vor să stea și să se simtă aproape de Bolsonaro, chiar dacă acesta nu se află în prezent la reședință.